Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kürt: adatmentés biztosítás-kiegészítésként

Kürt: adatmentés biztosítás-kiegészítésként
Infovilág

Digitalizált világunk természetes velejárója, hogy adatainkat számítógépen, fényképezőgépen, pendrive-on és egyéb adathordozókon tároljuk. Csakhogy mindaddig nem döbbenünk rá, hogy ezek a – sokszor pótolhatatlan – adatok, azaz digitális vagyontárgyaink hatalmas értéket képviselnek számunkra, míg nem szembesülünk az adatvesztés rémével.

Az adatvesztések orvoslására szakosodott Kürt a múlt években több ezer adatmentési esetet oldott meg sikerrel. A piacvezető cég azt vallja, hogy az adatvesztések hatását minden lehetséges eszközzel mérsékelni kell, így folyamatosan arra törekszik, hogy adatmentési szolgáltatását minél egyszerűbb, kényelmesebb formában, elérhető áron lehessen igénybe venni. Ezt a célt szolgálják a Kürt új adatmentés szolgáltatásai is, amelyek elsősorban magánszemélyek és kisvállalkozások számára teszik elérhetővé a világ egyik vezető adatmentési laborja által kínált csúcstechnológiai megoldásokat. A jelenlegi nyári időszakban ezek különösen aktuálisak, mert statisztikák szerint ekkor éri a legtöbb kár az adathordozókat.

A Kürt ügyfeleinek még nem is olyan régen három napot kellett várniuk az adathordozó bevizsgálására és az adatmentés megkezdésére; a fejlesztéseknek köszönhetően ma már a sérült eszköz beérkezésétől számított 25 perc után ingyen juthat a megrendelő szakvéleményhez és árajánlathoz, illetve megrendelés esetén a Kürt szakemberei azonnal megkezdik az adatok mentését.

Magánszemélyek áruhitelt is kaphatnak adatmentési megbízás esetén, fizetéskönnyítés céljából. A Kürt szándéka szerint a részletfizetés azoknak előnyös, akik eddig a viszonylag magas költségek miatt nem engedhették meg maguknak az adatmentés luxusát.

Hazánkban egyedülállónak számít az az új szolgáltatás, aminek fejlesztését az idén kezdte meg a Kürt a biztosítási piac meghatározó szereplőivel együttműködve.

A megoldás nem más, mint a (néhány száz forintos díjellenében) lakás- és utazásbiztosításokhoz  köthető adatmentési rendelkezésre állási szolgáltatás. Lényege, hogy a biztosítási szerződésben foglalt káreseményhez köthető adatvesztési esetekben a Kürt vállalja az ügyfél adatainak mentését, ha az technológiailag lehetséges. Az adatmentés szolgáltatás ilyen formájú megrendelése esetén minden további költségtől mentesül az ügyfél.

Meg kell azonban említeni, hogy hiába a csúcstechnológia, ha avatatlan kezek visszafordíthatatlan károkat okoznak az adathordozón, mielőtt az a Kürt szakembereihez kerül. A társaság azt javasolja, ha már megtörtént a baj, azonnal juttassák rendszereiket szakértő kezekbe, és ne próbálkozzanak házilag próbálkozzanak adatmentéssel. A későbbiekben a Kürt szeretné az ajánlatot az üzleti ügyfelek számára is elérhetővé tenni.

Címkék