Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Audi, Győr: frissen végzett szakmunkások állnak munkába

Audi, Győr: frissen végzett szakmunkások állnak munkába
Infovilág

A győri Lukács Sándor Szakképző Iskolával 2001-ben megkezdett együttműködés révén az Audi Hungaria duális képzési lehetőséget kínál a többi között autógyártó, műszerész és a szerszámgyártó szakképzésben. A tanulók a tantárgyhoz kapcsolódó elméleti anyagot a szakképző intézményben sajátítják el, a képzés gyakorlati részét pedig az Audi Hungariánál. Erre a célra a vállalat évekkel ezelőtt oktatási központot és közvetlenül a termelési területekbe integrált képzési szigeteket alakított ki.

A jelenlegi nehéz gazdasági helyzet ellenére az Audi Hungaria 35 végzős diákkal köt munkaszerződést tanulmányi idejének lejárta után. A vállalat arra törekszik, hogy munkaerő-igényét kiválóan képzett munkatársakkal elégítse ki. A képzés befektetés, amivel a vállalat gondoskodik a jövő szakképzett munkaerő-utánpótlásáról.

Rozman Richárd, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyi ügyvezetője elmondta: „Ez igazi lehetőség a fiatalok számára. Képzésük ideje alatt megismerik egy nagyvállalat működését, és a legújabb technológiákkal dolgozhatnak. Betekinthetnek későbbi munkaterületükbe. A diákok motivációja és tettrekészsége ennek megfelelően magas. Ezek a fiatalok fontosak az Audi Hungaria számára, hiszen a jól képzett munkatársak a jövő sikereinek kovácsai. Az elmélet és a gyakorlat összhangja nélkülözhetetlen. Ezt az összhangot a vállalat és a Lukács Szakképző Iskola együttműködése teremti meg”. 2001 óta mostanáig mintegy 300 diák végzett a duális szakképzés részeként.

Címkék