Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Évente 33 ezer kilométert autóznak magyar felső- és középvezetők

Évente 33 ezer kilométert autóznak magyar felső- és középvezetők
Infovilág

A mintegy 10 ezer autóval rendelkező és 400 ügyféllel kapcsolatot tartó vállalat a meghatározó piaci jelenlét és a folyamatosan frissített adatbázisának előnyeit kihasználva, időről időre felméréseket készít a cégautók piacáról és a vezetési szokásokról. Legutóbb a hazai  céges autók által megtett éves kilométer-mennyiség vizsgálata közben keletkeztek a különféle vállalati beosztásokhoz kötődő vezetési teljesítményeket feltáró eredmények. A felmérésben az alacsonyabb beosztásúak, a közép- és a felsővezetők autói által futott kilométert vizsgálták. Az összesítésből származó értékek a hazai vezetési szokások kutatása mellett fontos adatként szolgálnak a cég számára a mind versenyképesebb, gazdaságos csomagok összeállításánál.

Jókuti Gábor, a LeasePlan Hungária kereskedelmi igazgatója: „Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek mindig az igényeknek legmegfelelőbb ajánlatot állítsuk össze, amihez elengedhetetlen a vezetési szokások és a felhasználói igények alapos ismerete. A felméréseknek köszönhetően megtudhatjuk, hogy a sofőrök milyen gyakran használják autóikat, mely ágazatok számára fontos kiemelten a teljesítmény, a gazdaságosság és nem utolsó sorban a kényelem. Az ismeretek birtokában ma már igazán testre szabott ajánlatot készíthetünk, ami számos esetben jól mérhető anyagi megtakarítást is eredményezhet számukra.”

A felmérésből kiderült, hogy az átlagos magyar felső-középvezető több mint 33 ezer kilométert tesz meg évente autójával, ezzel megelőzi a kisebb autókat használó munkatársakat éppúgy, mint a vállalati felsővezetőket (29 000 km). Bár a számok tükrében a céges kisautók végeztek az utolsó helyen, a havi átlagos, kétezer kilométeres futásteljesítményük így sem csekély; 7 liter/100 km-rel számolva is csaknem 1700 liter benzint fogyasztanak egy évben. Részletes adatok a cégautók esetében:

Címkék