Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

BKV-menetrendi információk mobiltelefonra

BKV-menetrendi információk mobiltelefonra
Infovilág

Az összes bécsi, alsó-ausztriai és burgenlandi tömegközlekedési eszköz menetrendjét tudja a Bécsi Közlekedési Vállalat (BKV), a Wiener Linien valamint a Verkehrsverbund Ostregion (Keleti Régió Közlekedési Szövetség) ingyenes mobil információs szolgáltatása, a Qando.

A program és egy nem túl régi mobiltelefon segítségével így bárki bárhol megnézheti, hogy mikor érkezik a következő busz vagy villamos egy adott megállóba. Sőt még azt is megtudhatja, hogy az alacsonypadlós-e vagy sem. Ez főleg a babakocsival úton lévők vagy a mozgásukban korlátozottak számára lehet fontos információ.

Ha szükséges, a Qando útvonalat tervez vagy menetidőt számol. Nemcsak az összes vonal és megállóhely listáját tudja, de lehet keresni benne cím szerint is. Sőt, akár a térképen is rábökhetünk, honnan hová akarunk menni.

A gyakran lekérdezett útvonalakat, menetrendeket el lehet menteni a kedvencek közé, és ha közlekedési fennakadások vannak a vonalon, a Qando külön értesítést küld róla.

A program segítségével természetesen jegyet is lehet venni a buszra, villamosra, és aki kíváncsi úticélja szorosabb környezetére is, az egy térképen megnézheti, hova megy, és mi van a közelben.

Mivel a program adott helyre és időpontra vonatkozó információkat köt össze közlekedési adatokkal, a felhasználók olyan kérdésre is választ kaphatnak, mint például, hogy hol van a legközelebbi éjszakai gyógyszertár, vagy melyik pékségben lehet vasárnap délelőtt friss zsemlét vásárolni?

A program ingyenesen letölthető – mobiltelefon vagy számítógép – segítségével, és olyan kevés memóriahelyet foglal, hogy minden telefonon elfér. A Qando minden olyan telefonon működik, amelyik támogatja a Java-programnyelvet, és használható iPhone-on, Blackberry-ken és minden Windows Mobile az operációs rendszerű kütyün.

A minden eddigi wap- vagy sms-alapú menetrend-szolgáltatásoktól élesen eltérő Qando-t a most zajló UITP-kongresszuson is bemutatják Bécsben. A Mobility City Transport konferencián és kiállításon kétezer közlekedési szakember vesz részt a világ minden tájáról, hogy megismerje és megvitassa a tömegközlekedésben bekövetkezett legújabb fejleményeket.

Címkék