Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nyelvhal, spárga, bélszín – Chaîne des Rôtisseurs ifjúsági szakácsverseny

Nyelvhal, spárga, bélszín – Chaîne des Rôtisseurs ifjúsági szakácsverseny
Infovilág

Donka Mihály, a győztes: Galgóczi Gábor és Graur Gábor.A menüírást követően 210 perc állt a versenyzők rendelkezésére, hogy elkészítsék ételeiket. A megálmodott előételek között szerepelt a nyelvhal Jacobs-kagylóval kísérve, meleg salátával, majd a főételeknél rózsaszín bélszín fehér spárgával, hagymavariációkkal, hollandi mártással és végül csokoládé-mousse rebarbaraesszenciás eperrel.

Az egyesület tagjaiból álló három–három fős profi, tehát gasztronómiával hivatásszerűen foglalkozó  nem profi, de a konyhaművészetet kedvelő zsűri tagjai az „ízhatás, tálalás és eredetiség” szempontok alapján értékelte az elkészített ételeket, a konyhai munkát tekintve pedig a versenyző „profizmusát”, a tisztaság és a tálalási időpontok megtartását.
 
A verseny első helyezettje, a zsűritagok egyöntetű véleménye alapján, Galgóczi Gábor, az Onyx Étterem szakácsa lett, aki ezzel benevezte magát az október 2-án New Yorkban kezdődő nemzetközi „Jeunes Commis Rôtisseurs” versenybe.Graur Gábor (Danubius Hotel Gellért) és Donka Mihály (Remíz Étterem) a második helyezettnek járó elismerésben részesült.


Hamvas Zoltán, a zsűri elnöke és egyben az egyesület konyhaművészeti tanácsadója (Conseiller Culinaire) hangsúlyozta: a kiválasztott alapanyagok tekintetében döntő szerepet játszott a közelgő nemzetközi verseny helyszíne, ezért is esett választása a többi között a nyelvhalra és bélszínre. Az elkészített munkák rövid értékelése után elmondta: reméli, hogy az idei megmérettetés után jövőre népesebb mezőny versenyez a finnországi döntőbe jutásért.

Címkék