Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A forgalomhoz alkalmazkodó új TomTom-modellek

A forgalomhoz alkalmazkodó új TomTom-modellek
Infovilág

Az IQ Routes segítségével a volánnál ülők azokat az útvonalakat használják, amelyeket csak a jól tájékozott helyi lakosok ismernek, ezáltal nem kell küszködniük a helyismeret hiányával és a menetidő kiszámíthatatlanságáva. A bonyolult közlekedési csomópontokon is biztonsággal átjuthat a jármű vezetője.

Mivel az IQ Routes ismeri a valódi haladási sebességet az utakon …

… tudja, hogy vasárnap éjjel a leggyorsabb út 55 percig tart. A hétfő reggeli forgalmi viszonyok miatt a legjobb, ha egy másik útvonalon indulunk el, ami 59 percbe telik.

A TomTom IQ Routes útvonal-kalkulációval a vezetés a mindenkor legmegbízhatóbb utat és útidőt kínálja használóinak. Attól függően, hogy a gépjármű vezetője a hét melyik napján, a nap melyik órájában indul el, a navigációs készülék programja az arra az időpontra legmegfelelőbb utat választja. Az évek óta gyűjtött, valós tényeken alapuló adatok és mérések felhasználásával az IQ Routes útvonal-kalkulációs technológia minden olyan tényezőt figyelembe vesz, ami késleltetheti a gépkocsivezetőt.

A TomTom ONE IQ Routes és a TomTom XL IQ Routes készülék és csomag tartalmazza még következőket is:

- a TomTom legújabb, nagy ikonokkal ellátott menürendszerét
- színben illeszkedő fekete Easy Port rögzítőt, amely könnyen összecsukható és elég vékony ahhoz, hogy elférjen akár a ingzsebben is
- javított térképet modelltől függően: a regionális modell 17 közép-európai országot lefedő Tele Atlas térképpel kerül forgalomba; az európai modell 42 országot lefeddő Tele Atlas térképpel kerül forgalomba
- az RDS-TMC forgalmi jelvevőt, amely lehetővé teszi a legfrissebb forgalmi információkhoz való hozzáférést
- a Map Share technológiát, hogy a használók azonnali javításokat végezhessenek a készülékükön és megoszthassák azokat más használókkal is
- a Home ingyenes számítógépes alkalmazást, hogy a használók mindig naprakésszé tehessék készüléküket
- a „Segítség!” menüt, ami széles skáláját kínálja azoknak a szolgáltatásoknak, amelyek segítenek megoldani a vezetés közben esetenként felvetődő problémákat, így például közvetlen hozzáférést nyújt az elsősegély- és autómentő szolgáltatásokhoz.

A várhatóan a jövő hónapban a magyar kínálatban is megjelenő ONE IQ Routes modell képernyőjének átmérője 3,5 hüvelyk és a TomTom legújabb szoftverével látták el. Az XL IQ Routes modell a különösen nagy 4,3 hüvelykes érintőképernyője révén különbözik az előbbitől.

Címkék