Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Trónörökösök a színen – koncertsorozat az Akadémián

Trónörökösök a színen – koncertsorozat az Akadémián
Infovilág

A szívós szervezőmunkának köszönhetően vált lehetségessé, hogy az Akadémia dísztermében megkezdődjék a Trónörökösek a színen című sorozat. Novemberben, februárban és áprilisban ad szólóestet egy-egy fiatal előadóművész. A sorozat célja a kiugró tehetségű fiatal előadóművészek széleskörű bemutatása, a közönség figyelmének felhívása, új, fiatalabb közönség megnyerése. 

A sorozat első hangversenye – Farkas Gábor lemezbemutató koncertje – november 17-én, hétfő este lfél nyolckor kezdődik. A rendezvény különleges alkalom, hiszen Farkas Gábor albuma az egyik legrangosabb kiadó, a Warner Music Hungary gondozásában jelenik meg a napokban. An Evening with Liszt - ezzel a címmel lát napvilágot a CD, amely a koncert napjától kapható a hazai hanglemezboltokban, valamint a Warner Classics and Jazz kiadó nemzetközi terjesztési pontjain világszerte.
 
Farkas Gábor.Farkas Gábor a koncerten a debütáló lemez teljes műsorát szólaltatja meg:
Miserere du Trovatore S. 433 - koncertparafrázis G. Verdi: A Trubadúr című operából
Réminiscences de Boccanegra S. 438
- fantázia G. Verdi: Simon Boccanegra című operából
Ave Maria S. 182
XII. magyar rapszódia S. 244/12
h-moll szonáta S. 178

Farkas Gábor zongoraművész elsősorban Liszt Ferenc (1811–86) emléke előtt tiszteleg első lemezével. De többről van szó: különleges, értő-érző, bensőséges kapcsolatról, amely a művészt Liszt Ferenc muzsikájához fűzi. A lemez, illetve a koncert műsorát Lisztnek  koncerttermekben és hangfelvételeken egyaránt  ritkán hallható művei képezik.

Farkas Gábor 1981-ben született Ózdon. Zenei tehetségével korán felhívta magára a figyelmet. Tanulmányait a Miskolci Zeneművészeti Szakközépiskola után a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, ahol 2005-ben zongoraművész-tanári diplomát szerzett. Jelenleg az egyetem doktoriskolájának hallgatója, valamint az egyetem tanársegédje. 

Címkék