Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar gyógyszercég segíti máltaiak közreműködésével a földrengés károsultjait

Magyar gyógyszercég segíti máltaiak közreműködésével a földrengés károsultjait
Infovilág

Sir Peter Stangl máltai lovag közölte: a segélyszállítmány a hét végén indult útnak a lovagrend salernói katasztrófavédelmi központjába, a Soccoro Amicoba. Onnan elsősorban a természeti csapás által legsúlyosabban érintett L’Aquila és a környező városok kórházaiba juttatják el a gyógyszer-adományokat.

A magyar Külügyminisztérium, olaszországi társszervén keresztül, hivatalos jegyzékben értesítette a helyi hatóságokat a segély érkezéséről, közreműködésüket kérve a szállítmány biztonságos célba juttatása végett.

A Teva Magyarország reményét fejezi ki, hogy a felajánlás révén érdemben hozzájárulhat a katasztrófa sérültjeinek megsegítéséhez és gyógyulásához.

A Teva Magyarország megalakulása, 16 év óta kötelességének tekinti, hogy lehetőségeihez mérten részt vegyen a társadalmi problémák enyhítésében, az elesettek megsegítésében. Társadalmi felelősségét átérezve, a vállalat négy fő területre – a kultúrára, az oktatásra és tudományra, a sportra és a szociális szférára – összpontosítva nyújt segítséget. A szociális támogatásokkal foglalkozó alapítványokon keresztül a Teva időről időre hozzájárul a gyermekélelmezéshez, szegény sorsú gyermekek megsegítéséhez. Hazánkban elkötelezett támogatója a többi között a Szebb Gyermekévekért Alapítványnak és a Romaversitas Alapítványnak.

Az Oxyteam 1992-ben alakult, alapító tagjai az Aerocaritas helikopteres mentőszervezetből és az Országos Mentőszolgálatból váltak ki. Fennállása ideje alatt a hazai sürgősségi betegellátás aktív résztvevőjévé vált, ma mintegy 160 egészségügyi szakembert, orvost, mentőtisztet és mentő szakápolót foglalkoztat. A cég neve 2004 óta Oxyteam – Nemzeti Sportszövetség Mentőszolgálat Kft., utalva a Nemzeti Sportszövetséggel fenntartott szakmai kapcsolatára.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend az egyik legősibb ispotályos rend, amelyet 1050 körül Jeruzsálemben alapítottak. A lovagrend székhelye 1977 óta az Amerikai Egyesült Államokban van, hivatalos nyelve az angol, saját diplomata-útlevelet ad ki, és harminc országban összesen 2500 tagja van. Ma terület nélküli állam, jogi személy, a nemzetközi jog alanya. A Szuverén Lovagrend és a Lovagi Állam cselekvően részt vesz humanitárius tevékenységek irányításában és végzésében a társadalmi fejlődés és a kultúra területén. Tagjai értékes egészségügyi és életmentő munkájukkal szereznek érdemeket.

Címkék