Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Internet(nem)szolgáltatás és ügyfél-kiszolgáltatottság

Internet(nem)szolgáltatás és ügyfél-kiszolgáltatottság
Infovilág

Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell. Ez normális, felveszik a hibát és ígérik, hogy intézkednek.Mit kell tenni akkor, ha az ADSL-vonalon másnap sem jön információ?

Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell. Az ügyfél egy kicsit már morózus, mert a munkájához kell az internet, de megvigasztalják, hogy tudnak róla.

Mit kell tenni akkor, ha az ADSL vonalon harmadnap se jön információ?

Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell.

Az ügyfél már nagyon morózus, mert a munkájához kell az internet, csakhogy tájékoztatják: 72 órája van a társszolgáltatónak, ezért aztán legyen nyugodt. A társszolgáltató jelentkezett, hogy két nap múlva jön, de nem jött azóta sem.

Mit kell tenni akkor, ha az ADSL-vonalon ötöd- és hatodnap se jön információ?

Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell.

Az ügyfél már igen több, mint morózus, mert a munkájához már elengedhetetlenül kell az internet. Ismét arról tájékoztatják, hogy 72 órája van a társszolgáltatónak, ezt viszont már lejárt – érvel az ügyfél. Ez nem napi 24 óra, csak a munkaórákat kell számolni – ad az ügyfél számára igazán érthetetlen választ az ügyfélszolgálati munkatárs.

Az ügyfél számára most már sok a magyarázatból. Nem arra kíváncsi, hogy miként bújik az internetszolgáltatója a társszolgáltató háta mögé, miként magyarázza a határidőt egyre nyúlósabbra. Az ügyfél  – lévén céges internet-előfizetése –  azt remélte, hogy kiemelt elbánásban lesz része, mert ő drágábban, magasabb rendelkezésre állású hozzáférést kap. Csalódnia kellett. Csalódásában megírta a felmondó levelet. Ám még mielőtt elküldte volna, megindultak a bitek az internet felől. Mámoros öröm, spongyát a felmondásra, lehet végre dolgozni.

Az öröm azonban nem tartott sokáig… Pár óra múlva ismét elapadt a bitfolyam. Az ügyfél apatikusan veszi tudomásul…

Ismét feldereng a fény, hiszen a szolgáltató egy kedves munkatársa jelentkezik: Tisztelt uram! Rendben van az ADSL-kapcsolata? (Hát mégis csak rendes ez a szolgáltató!)

Sajnos, csak egy rövid ideig volt rendben, most megint nem jó – így az ügyfél.

Akkor fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell – ad tanácsot az internetszolgáltató embere. Ön nem tud intézkedni? Nem, fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és jelenteni kell – figyelmeztet nyomatékosan az internetszolgáltató munkatársa.

Ez olyan mélyütés volt, amitől emberünkben kiolvadt a biztosíték. Most szépen előveszi a felmondólevelet, elküldi és szerződést köt egy másik céggel, amelyik, lehet, hogy ugyanígy viselkedik, de lehet, hogy nagyobb hatással lesz a társszolgáltatóra. Vagy rögtön a társszolgáltatóval köt szerződést, mert akkor legalább egy szemet rövidít a láncon.

Aztán nekilát, hogy megszerkessze a frissen kapott információt, amely attól az internetszolgáltatótól érkezett, amelyik immár egy hete nem szolgáltat neki internetet.

Mégis, miként jut hozzá a leveleihez? Mobiltelefon-szolgáltatója révén.

Címkék