Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ericsson Magyarország: a kutatás, fejlesztés és oktatás élvonalában

Ericsson Magyarország: a kutatás, fejlesztés és oktatás élvonalában
Infovilág

Éry Gábor.Manapság senki sem bocsátkozik szívesen jóslatokba. Éry Gábor vezérigazgató sem kivétel. Bízik azonban az ágazat, az Ericsson és magyarországi vállalatának adottságaiban. Kommunikációra mindig szükség van. Válságos időszakban különösen. A fejlesztésekre így továbbra is a figyelem középpontjában állnak. A magyar ericssonosok remélik, hogy megőrizhetik, sőt erősíthetik pozícióikat a piacon, és azt is, hogy „karcsúsítást” sem hoz az esztendő, hiszen szakembereik jól teljesítenek. A magyarországi 3G-hálózatok kétharmada, a 2G-hálózatoknak pedig csaknem a fele Ericsson-rendszer. 

Tommy Westin.Tommy Westin, a kutatásért és fejlesztésért felelős igazgató elmondta: tavaly tíz termékcsaládban összesen tucatnyi prototípus és háromszor annyi szabadalom született. Sokat köszönhetnek a kitűnő együttműködésnek a Budapesti Műegyetemmel, ahol az Ericsson áldozatos közreműködésével is nevelődik a szakember utánpótlás. A múlt néhány évben ezer fiatal színvonalas korszerű képzését segíthette az Ericsson Magyarország, ma minden tízedik az itthoni fejlesztő központban dolgozik.

Elhangzott a ma délelőtti Ericsson-sajtóeseményen, hogy az országnak és az itt megtelepedett nemzetközi vállalatoknak egyaránt jó lenne, ha a mostaninál jóval több fiatal választana a műszaki pályát. A lányoknak sem kellene idegenkedniük ettől: más országokban az itteninél sokkal nagyobb arányban mennek mérnöknek, informatikusnak, és példásan teljesítenek is. Nem igaz ugyanis, hogy a magyar nők tehetségtelenebbek lennének külföldi társaiknál.
 
A Műegyetem Ericsson-laborjában.Az Ericsson Magyarország elkötelezett a hazai oktatás fejlesztése mellett, évi közel 12–14 milliárd forintot fordít innovációra. Kiemelt feladatának tekinti a tudomány nemzetközi kapcsolatainak erősítését, a hazai kutatás és felsőoktatás nemzetközi integrációját, a középiskolai és egyetemi képzés támogatását. Az ezernél hatvannal több magyar ericssonosból számosan – éppen kiemelkedő képzettsége révén – az igényeknek megfelelően, rugalmasan foglalkoztatható az üzleti, a szolgáltatói és a fejlesztői feladatok megvalósításában. A magyar földön működő szolgáltató központ mérnökei a világ 100 országában vesznek részt a távközlő rendszerek fejlesztésében, kiszolgálásában, nagyszabású tervek, elképzelések megvalósításában, tervezésében, szerelésében, tesztelésében, a különböző rendszerek integrációjában és a támogatásában. 

Egyedülálló arány, hogy a magyar Ericsson 1060 munkatársából kutatóként, fejlesztőként mintegy hatszázan dolgoznak. Találmányaikat 15 országban (USA, Kanada, Nagy-Britannia,  Német-, Francia-, Olasz-, Svéd-, Oroszország, Japán, India, Kína, Tajvan, Szingapúr, Hongkong, Mexikó) szabadalmaztatja az anyavállalat.

Címkék