Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Közmű jellegű alapszolgáltatás – elsőként Magyarországon

Közmű jellegű alapszolgáltatás – elsőként Magyarországon
Infovilág

A Central Europe On-Demand és a Microsoft együttműködésének lényege, hogy az ügyfelek havi előfizetési díj fejében használják a megbízható és biztonságos távoli adatközpontban futó szoftvereket. A konstrukcióval a vállalatok jelenlegi infrastruktúra-költségeik töredékéért jutnak hozzá a piac legjobb üzleti szoftveralkalmazásaihoz és professzionális szolgáltatásaihoz. A Central Europe On-Demand – regionális stratégiájával összhangban – megnyitja lengyelországi irodáját is, amely várhatóan 60 napon belül kezdi meg a szolgáltatásait. A vállalat garantálja ügyfeleinek a beruházási költségek elhagyását és a működési költségek csökkenését.

A Central Europe On-Demand kínálatában Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Windows SharePoint Services 3.0, Microsoft Office Communications Server 2007, valamint kihelyezett biztonsági mentési és helyreállítási ajánlatok szerepelnek. Ezeket a szolgáltatásokat vezető távközlési szolgáltatók közvetítésével, biztonságos adatközpontokban működő carrier-grade hosting platformról nyújtják.

Az árak a házon belüli szolgáltatásra jellemző költségszint töredékét teszik ki: a standard Microsoft Exchange 2007 üzleti levelezési szoftver például 5–15 euróba kerül havonta, használónként.

A Central Europe On-Demand tulajdonosai és vezetői olyan ágazati szakemberek, akik több éven át sikerrel támogatták különféle közép-európai nagyvállalatok működését. A vállalat több mint félmillió céget és kormányzati szervezetet céloz meg Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában, és arra számít, hogy piaci penetrációja már az első három hónap után növekedésnek indul a regionális távközlési szolgáltatók bevonásával.

A SaaS (Software as a Service, azaz a szoftver, mint szolgáltatás) modell minden vállalati méretszegmens számára ideális megoldás, mivel – az alacsonyabb költségigény mellett – kisebb a kockázata és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gyorsan lecseréljék a be nem vált alkalmazásokat. A jelenlegi gazdasági környezetben különösen előnyös ez a modell, mert beruházás nélkül, előre meghatározható költségszinten kínálja a cég irányításához szükséges alapszolgáltatásokat.

Címkék