Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 22. Az év 143. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739425. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ismeretterjesztés jó ízléssel: A magyar festészet mesterei

Ismeretterjesztés jó ízléssel: A magyar festészet mesterei
Infovilág

Medveczky Jenő: Intérieur.Az elegáns, keménytáblás sorozat a Magyar Nemzeti Galéria szakmai közreműködésével készül. A Kossuth Kiadó és egy-egy napilap együttműködésében megjelenő sorozatokhoz hasonlóan «A magyar festészet mesterei» első kötete is bemutatás, ismertetés céljából meghökkentően olcsón  kapható. Kétféleképpen lehet megszerezni a kéthetente, korlátozott példányszámban megjelenő műveket: vagy az újságárusoknál egyedi vásárlással, vagy kiadói előfizetéssel, jó ötezer forint engedménnyel. Ez utóbbiak értékes ajándékokat nyerhetnek, 2 vagy 3 kötetet ajándékba kaphatnak.

A nyereménysorsolás fődíja egy értékes festmény: Medveczky Jenő (1902–69) Munkácsy-díjas festő «Intérieur» című alkotása (olaj, vászon, 50×70 cm). A képet a magyarországi aukciós piac egyik vezető szereplője, a Virág Judit Galéria és Aukciósház ajánlotta fel. Kisorsolnak még száz, nagy méretű, értékes művészeti albumot és tíz, kétszemélyes bérlet is a Magyar Nemzeti Galéria idei kiállításaira.

A mától megjelenő festészeti könyvsorozat köteteiben szereplők: Szinyei Merse Pál, Munkácsy Mihály, Székely Bertalan, Paál László, Zichy Mihály, Ferenczy Károly, Rippl-Rónai József, Lotz Károly, Vaszary János, Barabás Miklós, Czóbel Béla, Csontváry Kosztka Tivadar, id. Markó Károly, Benczúr Gyula, Mednyánszky László, Kondor Béla, Aba-Novák Vilmos és Egry József.

Címkék