Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Malév-megújulás az interneten is – a nemzeti légitársaság új portálja

Malév-megújulás az interneten is – a nemzeti légitársaság új portálja
Infovilág

Az eredmény: a honlapnak ebben a formájában és ezzel a tudásával a Malév minden bizonnyal az eddiginél sokkal jobban el tudja magát (mindenekelőtt pedig a repülőjegyeket) adni. Ne feledjük: azért is nagy szükség volt a Malév internetes megjelenésének a korszerűsítésére, gyakorlatilag teljes átalakítására, mert a társaság egyúttal hazánk arculatának az egyik hordozója is. Naponta tíz- és tízezrek kattintanak az interneten 1997-ben megjelent portál címére, ha másért nem, akkor érdeklődésből, kíváncsiságból. A Malévnak tehát mindenkor a legjobb képet kell közvetítenie önmagáról és Magyarországról egyaránt.

Apróságok sokaságából, ezeregy megoldásbeli finomságból tevődik össze egy ekkora – sok tekintetben nemzetközi – vállalat internetes megjelenése. A céget kezdettől jellemző színek ízléses szerepeltetésétől az információk és funkciók legcélszerűbb elhelyezésén át a kiegészítő szolgáltatások elérhetőségéig nagyon sok mindent figyelembe kell(ett) venniük a portál megújítóinak, hogy végül is versenyképes lehessen a magyarnál sokszorosan nagyobb (és valljuk be: rámenősebb, gyakorta agresszív üzletpolitikát folytató) légitársaságok internetes megjelenésével.

Sokszoros utasként alighanem nagyon sokan elmondhatják, hogy a korántsem gazdag, az utóbbi időszakban megpróbáltatások viharaiban edződött Malév minőség tekintetében igyekezett helytállni a világméretű versenyben. Sikerült a cégnek – munkatársai áldozatos igyekezete révén – megteremtenie azt a sajátos képet és hangulatot, ami csakis a Malévot, a magyar nemzeti légitársaságot jellemzi, és amiért oly sokan választják, ragaszkodnak hozzá.

Nemes Anikó.A megújult honlapot bemutató Nemes Anikó, a légitársaság kereskedelmi és marketing ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese a mai portálpremieren egyebek között elmondta: „Elsősorban azért volt szükség az arculatváltásra, mert a légitársaság régi weboldala inkább információ-központú volt, semmint értékesítést segítő és gerjesztő csatorna, mindemellett a karbantartás költséges és lassú folyamata sem felelt már meg a kor követelményeinek. Az új honlap könnyű és gyors eligazodást kínál a repülőjegy-foglalásban, a légitársaság számos online szolgáltatásában, mint például a web check-in, azaz az internetes jegykezelésben vagy éppen a Malév utasokra szabott utazásbiztosításokat illetően”.

A honlapbemutatón felhívták a sajtótudósítók figyelmét arra, hogy a foglalási rendszer a nyitóoldal mellett az utazóközönségnek szánt valamennyi aloldalon is közvetlenül elérhető. A szépen és áttekinthetően elkészített útvonal-hálózati interaktív térképen keresztül, az útvonal kiválasztását követően azonnal megkezdhető a repülőjegy-vásárlás. Mindezek mellett egy automata kalkulátor is segíti az értékesítést, amelyik mindennap valamennyi útvonalra kiszámolja a következő 90 napban foglalható legalacsonyabb bruttó repülőjegyárakat.

A körültekintő programozásnak köszönhetően újdonság az is, hogy a különböző országokból a honlapra látogatók az ottani kiindulásnak megfelelő legjobb ajánlatok közül választhatnak az összesen harminc, ország-specifikus nyitóoldalon. Ez kiváló lehetőséget nyújt az egyes piacokat célzó árközlésre. Jó példa erre a Malév ezekben a napokban kezdődő „Hihetetlen árak”, avagy „Crazy offers” elnevezésű legújabb, minden célállomásra kiterjedő akciója, mely piaconként különböző tartalmú hirdetéssel és ajánlattal szólítja meg a svéd, német, francia, olasz, dán és magyar közönséget...

Hihetetlen Ajánlat a Malévtől

A rendkívül kedvező árú jegyekkel február közepétől egészen április végéig lehet utazni a Malév számos célállomására. Az akcióban a légitársaság kéthetente, csütörtöktől vasárnapig kínál számos repülőjegyet meglepően olcsón. A foglalási idő tehát minden második héten csütörtök 00.01 órakor kezdődik és vasárnap éjfélkor lejár, így, aki elszalasztotta a lehetőséget, annak csak két hét múlva nyílik újra lehetősége rendkívül kedvezményes árú repülőjegy vásárlására. A Malév csaknem valamennyi célállomása elérhető lesz a hétvégi „Hihetetlen Ajánlatok” sorában. A kampány idején már bruttó 26 600 Ft-tól lehet eljutni Rómába, Berlinbe, Koppenhágába, Majna-Frankfurtna, Dublinba, Milánóba, Velencébe, Marosvásárhelyre. Az ár természetesen az oda-vissza útra értendő, adókkal, illetékekkel együtt.

Nem egészen öt esztendővel ezelőtt kezdte meg a Malév a saját online jegyértékesítést; az utasok megkedvelték. Csak tavaly kis híján harmadával többen vásároltak repülőjegyet, mint 2007-ben. A teljes online forgalomnak több mint harmada a magyar piacról származott. A netes jegyvásárlás még lendületesebb növekedését várja a légitársaság a most megnyílt új portáltól, amelyet a keresőmotorokhoz optimalizáltak alkotóik. Nagy lépés a jegyeladásban és a jegykezelési szolgáltatásban, hogy az online check-in és online jegymódosítás is kiemelt helyet kapott a honlapon. Emellett február 3-ától a Malév kilenc külállomásán (Athén, Berlin, Bukarest, London/Gatwick, Madrid, Majna-Frankfurt, Prága, Róma, Szófia) is lehetővé teszi utasainak a weboldalán keresztüli check-in-t, ami eddig csak budapesti induláskor volt elérhető.

Az «Infovilág – a hiteles hírportál» tudósítójának kérdésére a házigazdák elmondták, hogy a megújult Malév-portál szolgáltatásainak folyamatos frissítéséről a különféle jogosultságokkal rendelkező ágazatok vezetői, munkatársai egyaránt részt vesznek. Várják a portálra látogatók regisztrációját is, hogy közvetlenül is hírlevélben tájékoztathassák őket az újdonságokról, akciókról egyaránt.

Végezetül az informatika iránt érdeklődőknek írjuk, hogy az új honlap működtetéséhez a Malévnak vállalati szintű portál- és tartalommenedzsment-rendszerre volt szüksége. Emellett ki akarta használni a nyílt forráskód előnyeit, megtartva a Microsoft.NET infrastruktúrát is. Így esett a választás a Sense/Net 6.0 szoftverre. A már több, nagy hazai cégnél bevált program révén a Malév szakemberei az információ-technikai részleg bevonása nélkül tölthetik meg tartalommal az oldalakat, szükség szerint további interaktív szolgáltatásokat integrálhatnak a portálba. Tervbe vették a Sense/Net 6.0 alapú intranetet is, amely a Malév – a magyarországi mellett a külföldi alkalmazottak elérésére is alkalmas – teljes belső kommunikációját teszi még hatékonyabbá.

Címkék