Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 11. Az év 132. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739414. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MoWinPark: gyarapodó munkahelyeket és adóbevételeket remél az önkormányzat

MoWinPark: gyarapodó munkahelyeket és adóbevételeket remél az önkormányzat
Infovilág

Mosonmagyaróvár Győr–Moson–Sopron megye harmadik legnagyobb városa, vonzáskörzetéhez huszonhat település tartozik, ahol több mint hetvenezren élnek.  többi között ezt a tetemes vásárlóerejű lakosságot tudják majd hatékonyan kiszolgálni a helyi kereskedelmi és innovációs parkba költöző cégek.

A térség versenyképességének megőrzése végett meghatározó elem a vonzó befektetési környezet kialakítása, ezen belül pedig az infrastrukturális háttér megteremtése. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségnél ezért is tartották fontosnak, hogy e tevékenység támogatására pályázatot írjanak ki. A MoWinPark, az új mosonmagyaróvári kereskedelmi és innovációs park akár mintává is válhat Magyarországon.

A mosonmagyaróvári vállalkozások értékesítési bevétele 2006-ban összesen közel 145 milliárd forint volt. A cégek jó része azonban már nem tud bővülni, így nekik is kézenfekvő lehetőség az új park, amely logisztikailag kiváló helyen, az 1-es számú főút mellett található.

Bella Sándor, a park fejlesztéséért felelős Movinnov Kft. ügyvezetője mondja:” Arra számítunk, hogy főként kis- és középvállalkozások települnek ide, hiszen bent a városban már jóformán semmi hely. Akik annak idején a családi házuk udvarán, garázsában indították vállalkozásukat, a helyhiány miatt nem képesek továbblépni, korszerű telephelyet létrehozni. Rájuk gondoltunk a park kisebb ingatlanjainak a kialakításával. Ugyanakkor számos nagy cég is megkereste az utóbbi időben a várost, és egészen mostanáig nem ajánlhattunk nekik megfelelő területeket. A MoWinParkban körülbelül ötven telket alakíthatunk ki az 1600 négyzetméterestől egészen a nyolchektárosig – a végső szám azonban az érdeklődők igényeitől, vásárlási szándékától függ majd. A kereskedelmi, gazdasági profilú társaságok mellett számítunk azon cégek megjelenésére is, amelyek szeretnének együttműködni az egyetemmel, és innovációs tevékenységet folytatnak, illetve a megújuló energiák hasznosítását tervezik.
 
Szabó Miklós polgármester, aki hosszú távú célként a teljes foglalkoztatást tűzte ki a városban, ekként foglalta össze az általa vezetett testület véleményét: „A MoWinPark területén kiépült a teljes körű infrastruktúra, ugyanis a lehető legjobb körülményeket szeretnénk megteremteni a cégek számára. A park benépesülésétől a munkahelyek számának emelkedését, a későbbiekben az önkormányzati adóbevételek növekedését várjuk – azzal együtt, hogy hosszú távú terveink között az adótételek csökkentése is szerepel”.

Címkék