Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kicsiket, nagyokat vár «az ország karácsonya» – óriás mézes sütemények a Parlament előtt

Kicsiket, nagyokat vár «az ország karácsonya» – óriás mézes sütemények a Parlament előtt
Infovilág

A Miniszterelnöki Hivatal rendezvényén a legfiatalabbak krampuszok közreműködésével díszítették cukormázzal, magvakkal, szárított gyümölccsel a Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által megalkotott mézeskalácsokat.

«Az ország karácsonyának» hatalmas mézes sütemény figuráit ma Keleti Andrea leplezte le a családjával együtt, majd a Meseváros gyermek vendégei Keletiékkel közösen díszítették fel az ehető alakokat. A cukrászok jó két napon át készítették a különleges édességeket; valamennyi figurát három részletben sütötték ki, mivel egyben nem fértek el még a legnagyobb sütőben sem.

Holnap háromnegyed négytől ismét a gasztronómiáé lesz a főszerep «az ország karácsonyán»; vasárnap délután a mangalicapörkölt és egyéb ünnepi finomságok elkészítésének módjairól tájékozódhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség és a Jó Ízű Mangalica Szövetkezet szervezésében.

Emellett a hétvégén a gyerekek találkozhatnak a magyar mikulással a Mikulásházban, megismerkedhetnek a karácsonyi népszokásokkal, és ingyenesen ülhetnek fel a mikulásvonatra. Hétköznapokon este hattól a Mikulásház mellett felállított kisszínpadon népi bábjátékot láthatnak az érdeklődők, hétvégente napi három alkalommal – 11, 15, és 17 órától – varázsolják el a kicsiket és a nagyobbakat a közismert mesefigurák.

Ma és holnap a Gabalyda Bábegyüttes mutatja majd be Csodakút című előadását. A siket gyerekek számára a bábjátékok szövegét jeltolmács fordítja minden alkalommal, az előadást követően pedig valamennyi résztvevő „jelelő játékon” vehet részt, ahol megtanulhatja a jelnyelv alapvető karácsonyi kifejezéseit. A fogyatékkal élők emellett soron kívül mehetnek be bármikor a Mikulásházba, december 18-án este hattól a fogyatékkal élőkből álló „Felhőjárók” drámacsoportja mutat be mozdulatszínházat a Kossuth téren.

Címkék