Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Laptop-alátét a Logitechtől – kényelem, biztonság, egészség

Laptop-alátét a Logitechtől – kényelem, biztonság, egészség
Infovilág

A Comfort Lapdesk mindig stabil alátámasztást kínál, és megvédi használóját a számítógép hősugárzásától, így akár a kanapén ülve, az ágyon pihenve vagy a nappali szőnyegén elnyúlva is kényelmesen dolgozhatunk.

A Logitech felmérése kimutatta, hogy az otthoni laptophasználók csaknem kétharmada a kanapén számítógépezik, hogy az internet böngészése és e-mailezés közben is családjával lehessen. Az is kiderült, hogy kétötödük az ágyon, hatoduk pedig a padlón ülve vagy fekve használja gépét legszívesebben. Ezeknek az embereknek majdnem a fele aggódik a laptopból sugárzó hő miatt, és nem sokkal kevesebbnek gondot okoz a kényelmes testtartás megtalálása. Vannak, akik párnát, könyvet tesznek a gép alá, hogy az megvédje őket a gépből kiáramló meleg levegőtől, de ezek a megoldások többnyire akadályozzák a gép szellőzését, így az csak még jobban melegszik.

A többi laptop alátéttel és a barkácsolt megoldásokkal ellentétben a Comfort Lapdesk négyrétegű hőelvezető kialakítással védi a használóját. Az alsó réteg rácsos szivacsos anyaga (amilyet gyakran a sportfelszereléseknél is használnak) és az állvány alja és teteje közti légkamra együttesen dolgozik a megfelelő hőszigetelésen. A számítógép nem teljes felületével fekszik fel az állványra, hanem annak ívelt formája miatt csak négy ponton, a lábaknál támaszkodik, ami javítja a szellőzést.

A párnázott alsó rész hivatott a stabilitás megtartására és a használó kényelmét is szolgálja; nem kell ezután összezárt térddel ülni, így az ember bármikor pihentetheti lábait. A kissé döntött „emelvénynek” köszönhetően a számítógép ülő helyzetben is a lehető legkényelmesebb tartást kínálja a láb és a nyak számára. A Logitech Comfort Lapdesk for Notebooks megjelenése Európa-szerte januárra várható, javasolt negyven euró.

Címkék