Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapest Airport: előzékenység, kényelem, utasáramlás-gyorsítás

Budapest Airport: előzékenység, kényelem, utasáramlás-gyorsítás
Infovilág

Az érintettek egy külön folyosón át közlekedhetnek, így nem kell beállniuk az utasbiztonsági ellenőrzésre várakozó sorba. Az elsőbbségi csatorna (priority lane) igénybe vételéhez elegendő egy matrica, amit a jegykezelő pultnál ragasztanak az utasok beszállókártyájára. A matrica felmutatásával a BA beszállókártya ellenőrei kinyitják azt az átjárót, amely egyenesen a röntgengépekhez vezet, vagyis a priority lane-t igénybe vevő utasoknak egyáltalán nem kell sorba állniuk a vizsgálatok előtt. Az elsőbbségi csatorna kellemesebbé teszi az utazás kezdetét, segítségével további értékes perceket is megtakaríthatnak a kiemelt utasok, akiknek így nem kell számolniuk a biztonsági átvilágítás előtti sorbanállás okozta időkieséssel.

A jövő év első negyedében 12 automata check-in (jegykezelő) pultot állít üzembe a BA, hogy a jegykezelés még rövidebb időt vegyen igénybe. A 2A terminálon nyolc, a 2B terminálon pedig négy új berendezés gondoskodik az utasok kényelemről. Az automatákkal az utasok sorban állás nélkül kezelhetik jegyüket, sőt - más szolgáltatások mellett - az üléseiket is kiválaszthatják. A kézipoggyásszal rendelkező utasok ezt követően rögtön az utasbiztonsági ellenőrzéshez indulhatnak, így hosszú perceket tudnak megspórolni. A nagyobb poggyásszal indulók egy külön check-in pultban adhatják fel csomagjukat.

A 12 új jegykezelő automatát közösen használják a légitársaságok, hiszen a berendezések képesek több tucat foglalási rendszer felismerésére. A ferihegyi repülőtéren jelenleg működő, egy-egy légitársasághoz tartozó automatákat ezzel párhuzamosan a BA kivonja a forgalomból.

Címkék