Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 13. Az év 134. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739416. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Két évig nem lesz jegesmedve a bécsi állatkertben

Két évig nem lesz jegesmedve a bécsi állatkertben
Infovilág

Néhány éven belül elnéptelenedik a bécsi állatkert jegesmedve-kifutója, mivel 2014-ig teljesen átépítik. Az állatok számára rendelkezésre álló ezer négyzetméteres területet megduplázzák, és lesz körbesétálható üvegmedence is, ahol pancsolás közben csodálhatja meg a mackókat a közönség.

Az átalakítás idejére - két évre – az összes jegesmedvét más állatkertekbe költöztetik Bécsből. Hogy hova, arról Amszterdamban a tenyésztési program szakemberei döntenek.
Ericet, a hímet már múlt héten átszállították a rotterdami állatkertbe, ahol egy egyedül élő nőstény várta. A két medvebocs, Arktos és Nanuq várhatóan jövő év végén hagyja el Bécset, hogy Hannoverben kezdje meg önálló életét. Az ikrek utazásának dátuma még attól is fügy, hogy mikor készül el a német városban az új jegesmedve-kifutó.

A Schönbrunni Állatkert két nőstényének, Olinkának és Hallensiának 2011-12-re kell új helyet találni. Előfordulhat azonban, hogy a bécsi közönség addig sem marad medvebocs nélkül. Az ápolók ugyanis nem tartják kizártnak, hogy Hallensia vemhes. Ezt azonban csak röviddel a szülés előtt lehet majd biztosan tudni, amikor a mama elkezd fészket építeni.

Címkék