Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Még Indyt is legyőzte a Madagaszkár 2

Még Indyt is legyőzte a Madagaszkár 2
Infovilág

Árthat-e a válság az odafigyelős filmeknek?

Átrendezheti az Oscar-esélyesek listáját a globális pénzügyi válság - suttogják amerikai filmes berkekben. Amikor veszélyben az emberek megtakarítása meg a nyugdíja, ki ad szívesen azért tíz dollárt, hogy a filmvásznon is csak problémákkal találkozzék? Vajon a nézők inkább azokat a filmeket fogják előnyben részesíteni, amelyek elrepítik őket a valóságból?

Reméljük, nem így lesz, és hogy például Kate Winslet, akit már ötször jelöltek Oscarra, ezúttal nem marad le az aranyszobrocskáról. Most A szabadság útjai című filmjéért érdemelheti ki a legrangosabb elismerést. A produkció érdekessége, hogy Winslet férje, Sam Mendes rendezte, a másik főszereplő pedig Leonardo DiCaprio, aki most játszik először újra Winslettel a Titanic óta.

A szabadság útjai egy házaspárról szól, aki értelmet akar adni az életének, lehetőleg úgy, hogy közben a házasság se menjen tönkre. (Revolutionary Road – hazai bemutató: 2009. január 22.)
 

Transformers 2: utóforgatás az anyahajón

Korai volt Michael Bay rendező múlt heti bejelentése, amely szerint befejeződött a Transformers 2 élőszínészes jeleneteinek forgatása, és kezdődik a számítógépes munka. A stáb ugyanis visszatért a terepre, pontosabban a USS John C Stennis anyahajóra, és még napokig forgatott. Az internetre fölkerült fotók szerint az utóforgatással a film végét akarják felturbózni, mivel a szereplőknek olyan sminkjük volt, mint akik már több csatán is túl vannak. (Transformers: Revenge of the Fallen – hazai bemutató: 2009. június)


Dilisek vacsorája – Borat újra támad

Új támadást indít a rekeszizmok ellen Ali G., Borat, azaz Sacha Baron Cohen. Az angol komikus ezúttal nem világszerte ismert hősét kelti életre, hanem egy francia film amerikai remake-ében tér vissza – a  Dilisek vacsorája annak idején nálunk is nagy siker volt. Főhőse egy hihetetlenül idióta férfi, aki percek alatt képes tönkretenni bárki életét…  (Dinner for Schmucks – várható hazai bemutató: 2010)

Címkék