Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megszüntette működését Ferihegyen a csődbe ment Sterling légitársaság

Megszüntette működését Ferihegyen a csődbe ment Sterling légitársaság
Infovilág

A csődbe jutott Sterling Stockholmba tartó utasait október 30-án csütörtökön és november 2-án vasárnap a Nordic Airways helyettesítő járatai viszik el Ferihegyről. A 162 fős repülőgép az 1-es terminálról indul és Bologna érintésével (!) érkezik meg Stockholmba.

A Budapest Airport azt tanácsolja, hogy a Stockholmba tartó holnapi és vasárnapi járat utasai az eredeti indulási időpontoknak megfelelően jöjjenek ki Ferihegyre. A légikikötő illetékei javasolják még, hogy további információért keressék fel a Sterlinghttp://www.sterling.dk honlapját. A Budapest Airport felvette a kapcsolatot a Koppenhágába járatot üzemeltető Malévvel, illetve más érdekelt felekkel, hogy ezzel is segítse az itt rekedt utasokat úti céljuk elérésében. Koppenhága a 10. legnépszerűbb célállomás Budapestről: a dán fővárosba közlekedő járatok helykihasználtsága közel 75%-os. A Sterling járatai is jól mentek, átlagos helykihasználtságuk több mint 80% volt.

A Budapest Airport sajnálatát fejezi ki, hogy a Sterling csődöt jelentett. A légitársaság érdekes színfoltja volt a ferihegyi kínálatnak. A történtek ellenére a magyar diszkont légiközlekedési piac erős, a teljes forgalom közel harminc százalékát adja. Avégett, hogy tovább erősödjék a piac, a Budapest Airport ösztönző tarifarendszert és "költségérzékeny terminál-szolgáltatásokat" vezetett be. A BA a jövőben is keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogathatja a Ferihegyre közlekedő légitársaságokat.

Címkék