Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Számhordozás már a 21-es körzetbe is

Számhordozás már a 21-es körzetbe is
Infovilág

A minap azzal hívta föl magára a figyelmet a 21-es körzetben szolgáltató MACROgate távközlési társaság, hogy szerkesztőségünk tudomására hozta: az általa (és minden bizonnyal a hasonló szolgáltatást kínáló más társaságok által is) ajánlott virtuális birodalomba ugyanúgy elhordozhatók a földrajzi helyhez kötött telefonok hívószámai, mint ez utóbbiak esetében egymás között jó ideje gyakorlat. Abban az esetben szokták az előfizetők hordozni a telefonszámukat szolgáltatóváltás esetén, ha ragaszkodnak jól ismert, megszokott hívószámukhoz.

Nos, ez a lehetőség egy ideje már a 21-es körzetet választók számára is adott, azaz: nem szükséges a 21-es körzetből választaniuk/elfogadniuk hívószámot, hanem megtarthatják a saját telefonszámukat akkor is, ha a hagyományos, vezetékes telefonjukat internetalapúra (VoIP) cserélik. Ebben a virtuális térségben nincs előfizetési díj, nincs kapcsolási díj, a díjak (tarifák) pedig sok esetben jóval olcsóbbak, mint a tradicionális, vezetékes telefonok esetében; az elszámolás pedig szigorúan másodperc alapú.

A hívószámukat megtartók az eddigi előfizetési díjuk töredékét fizetik: mindössze havi nettó 500 forintot. (Ne feledjük, ez a MACROgate ajánlatában szerepel!) A számhordozás sokszorosan megtérül, mivel megmarad az ismert és megszokott telefonszám, nem kell, például, új névjegykártyát, üzleti papírokat nyomtatni. Emellett külön vonal kiépítésére sincs szükség, mivel a VoIP-telefon beilleszthető a szélessávú internetszolgáltatásba. Külön nagy előnye, hogy – miután virtuális körzetről van szó – használója magával viheti a telefonszámát az egész világba, ennélfogva mindenütt helyi tarifával elérhető, miután számítógépével csatlakozott az internetre. (A mobilgépre letölthető ugyanis "telefonkészülék", az a kliensprogram, amely képes a hívások fogadására, illetve híváskezdeményezésre.

A virtuális telefon különösen kifizetődő az egymás között sokat és gyakran telefonálók (pl. cégek, szervezetek munkatársai) számára, miután a 21-es körzet azonos számtartományába (egy-egy szolgáltató számára kijelölt számsor) tartozók ingyen telefonozhatnak egymással.

Címkék