Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megőrzi a hagyományos márkákat az EVM új tulajdonosa – átszervezés, látszámcsökkentés

Megőrzi a hagyományos márkákat az EVM új tulajdonosa – átszervezés, látszámcsökkentés
Infovilág

Az EVM, a közismert magyar márkák – a Bip, az Ultra, a Caola és a WU2 – gyártója az utóbbi időben pénzügyi eredményének stagnálását tapasztalta, árbevétele 2005 óta évi 3–5%-kal csökkent, részesedése a hazai piacon fokozatosan zsugorodott. Az új tulajdonos azt a célt tűzte maga elé, hogy megfordítsa ezt a kedvezőtlen folyamatot és visszahelyezze a hazai márkákat az évtizedes hagyományuk alapján őket megillető helyre. A Bochemie a gyártás hatékonyságának növelésével és a termékskála megújításával támogatni fogja a hagyományos magyar márkákat abban, hogy javítsák versenyképességüket a nemzetközi márkákkal szemben.

A vállalat új vezetése a bohumíni székhelyű anyavállalatnál gazdag tapasztalatokat szerzett szakemberekből áll: az új vezérigazgató Vladimír Sokolovský, a pénzügyi igazgató Miroslav Kotuliak, a kereskedelmi igazgató Marek Polák. A folyamatosságot tízéves iparági tapasztalatával Szabó Csaba termelési igazgató képviseli.
 
A felvásárlást követő első két hónapban a vezetés hitelesíttette az üzleti működést és a budapesti gyár termelési hatékonyságát. A vizsgálat feltárta a hiányosságokat, ezért hozzáláttak a szervezési reformokhoz. Az intézkedések között szerepel majd a munkahelyek számának csökkentése, amely együtt jár a működés hatékonyságának növelését szolgáló megoldások keresésével és azzal, hogy a legtöbb nagykereskedelmi elosztó funkciót és valamennyi raktározási feladatot kiszervezik. A menedzsment jelenleg előkészíti a kompenzációt és támogatást azon dolgozók számára, akiket a szervezeti reform érinteni fog. A vezetés a reformmal kapcsolatos minden változásról tanácskozott a munkaügyi szervezetekkel és a szakszervezetek képviselőivel.

A működési folyamatok javítása, összekötve néhány tradicionális EVM-termék modernizációjával, valamint a Bochemie néhány olyan termékének bevezetésével, amelyek eddig nem voltak jelen a magyar piacon, lehetőséget ad az EVM számára, hogy ismét sikeres vállalattá váljék a magyar fogyasztók és az alkalmazottak javára.

Címkék