Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

DMC-G1: cserélhető lencséjű digitális fényképezőgép

DMC-G1: cserélhető lencséjű digitális fényképezőgép
Infovilág

Bár a cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépek nemzetközi piaca folyamatosan bővül, a vásárlók sokszor mégis inkább a kompakt modellek mellett döntenek, mert a DSLR (digital single-lens reflex—> digitális tükörreflexes fényképező)-gépeket túlságosan nagynak, nehéznek és bonyolultnak tartják. A Panasonic azért alkotta meg a Mikro 4/3-os rendszert, hogy a tükörreflexes készülékek kiváló képminőségét ötvözze a kompakt gépek sokoldalú felhasználási funkcióival, kényelmével, és mindezt ideális méretben kínálja a használóknak.

A Panasonic-újdonság a kialakítását, tulajdonságait tekintve egyaránt újszerű a DMC-G1. Szokatlanul kis méretével, fejlett funkcióival, könnyű kezelhetőségével és kényelmi szolgáltatásaival a G1 átformálja a cserélhető objektíves fényképezőgépekről alkotott képet, melyek alapjául mostanáig csak a tükörreflexes modellek szolgáltak. A tükör nélküli felépítés és a 4/3-os képérzékelők által nyújtott kiváló képminőség is megkülönbözteti a G1-et a szokásos DSLR gépektől, a melyek sokak szerint nagyok, súlyosak, és nehezen kezelhetők.

A Panasonic teljesen új koncepció szerint gyártja modelljét, és nagyszerűen kihasználja a digitális technikában és a 4/3-os szenzorok alkalmazásában rejlő lehetőségeket. A váz és az objektív közötti elektronikus érintkezők számának növelésével a rendszer még tovább fejleszthető, és további izgalmas lehetőségeket tartogat. A G1 ráadásul nemcsak az új mikro 4/3-os szabvány szerint készülő objektívekkel kompatibilis, hanem a normál 4/3-osokkal is – opcionális adaptergyűrű alkalmazásával. Az új rendszert választónak nem kell feltétlenül megszabadulnia a már meglévő, akár más márkájú 4/3-os objektívjeitől. 

A G1 kiváló képminősége a 4/3-os, 12,1 megapixel felbontású Live MOS szenzornak köszönhető: dinamikatartománya kiváló, energiafelhasználása alacsony. A képérzékelőt tökéletesen egészíti ki a Venus Engine LSI-k legújabb nemzedéke, a precíz képfeldolgozást, valósághű színeket és fejlett zajcsökkentést produkáló Venus Engine HD. A G1-gyel a fotók kényelmesen megkomponálhatók a 460 000 képpontot tartalmazó, kihajtható és nagy szögben forgatható 3”-os LCD-n, a felvételek megtekintése pedig HDMI-kimeneten keresztül is lehetséges.

Címkék