Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kik a hackerek? – kötetlen konferencia a budai Fonóban

Kik a hackerek? – kötetlen konferencia a budai Fonóban
Infovilág

Gulyás Gábor, Kovács Krisztián, Dajkó Pál, Krasznay Csaba az idei Hacktivity-##konferenciát bemutató tájékoztatón.Évenként Hacktivity konferenciát rendeznek az etikus hackerek. Az idén szeptember 20–21-én a Budai Fonó Zeneházban kerül sor erre. Egyetemi, kormányzati, vállalati szakemberek és elhivatott magánzók osztják meg legfrissebb ismereteiket a szakmával és az érdeklődők széles közösségével. A témának s a hely szellemének megfelelően kerülik a kötöttségeket.

Az kelt feltűnést, aki öltönyben és nyakkendőben jelenik meg, s azt is természetesnek veszik, ha a meghívottak egy része távol marad a két előadóteremtől és a büfében egy-egy sör mellett, szűkebb körben tisztázza a szakmai kihívásokat egy-egy téma tudoraival. Alkalom adódik az informatikai támadások kivédésének gyakorlására is. Elektronikus hadijátékokban próbálhatják ki friss tudásukat a rendezvény résztvevői.

Lesznek még kerekasztal-beszélgetések, könyv- és portálbemutatók. Zenehallgatás, zenélés, filmezés is színesíti a programot.

Székely Iván a sikeres## Szabad adatok – védett adatok## című ismeretterjesztő## szakkönyvet ajánlja.A két nap témái: Szabad-e oktatni biztonsági kérdéseket, avagy képezzünk-e hackereket? Információs hadviselés. Mindent az SQL Injection-ről. Haladó WiFi-törés. PKI az adathalászat (phishing) ellen? Hova tovább, magyar hackerek? Web service-ek hackelése. XSS féreg, vírus. Jelszavak és titkosítások visszafejtése célhardverrel – ahogy a titkosszolgálatok csinálják. MD5 hash törés videokártyán Oracle hacking. Statisztikai spamszűrők – elmélet és gyakorlat. Fuzzing (automatizált sérülékenység-felderítés.) Mobil vírusok. Szivárványtáblák. Valóban feltörhetetlen? A kvantumkriptográfia biztonsági analízise. RFID privacy. Anonimizáló technikák. A privátszféra védelme a jövő kriptográfiai alapokon nyugvó mobilinternet-architektúrájában. A szteganográfia, és annak relevanciája a privátszféra védelmében. (Részletek itt.)

Címkék