Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mozdulj a városért! – a környezetvédő Groupama

Mozdulj a városért! – a környezetvédő Groupama
Infovilág
Szombaton, szeptember 6-án, 11 órakor rajtolnak a szegedi Széchenyi térről a bringások. Az idén ismét öt nagyváros lakói tölthetnek el kellemes órákat egy játékos versennyel – a Groupama zöldmozgalma jóvoltából. Közülük az a település nyeri el a fődíjat, ahol az összlakossághoz mérten a legtöbben teszik meg az öt kilométeres távot kerékpárral vagy gyalogszerrel, illetve bármilyen, emberi erővel hajtott eszköz (gördeszka, roller) segítségével; teljesíthető a táv gyalogszerrel (futva, sétálva) is.

A biztosítótársaság két éve határozta el, hogy megalapítja a zöldmozgalmat. A kezdeményezés célja, hogy az egészséges életmódra buzdítva országszerte megmozgassa a családok apraját-nagyját. Az idén is öt nagyváros – Szeged, Győr, Miskolc, Nyíregyháza és Pécs – verseng az egymillió forintos fődíjért.

"A zöldmozgalom fontos esemény a város számára: nemcsak az egészséges életmódhoz csinál kedvet, hanem most már tétje is van: egymillió forintot nyerhetnek a szegediek városuknak, ha minél többen eljönnek. Szeretnék mindenkit a részvételre buzdítani, töltsön családjával egy kellemes napot az egészséges életmód jegyében" – jelentette ki Nagy Sándor, Szeged alpolgármestere, a program fővédnöke, aki maga is részt vesz az eseményen.
Címkék