Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Premier a liechtensteini bélyegkiadásban: bélyegblokk könyv alakban

Premier a liechtensteini bélyegkiadásban: bélyegblokk könyv alakban
Infovilág
Egyedülálló csemegét kínál gyűjtőknek a könyvvel együtt megjelenő „400 Jahre Fürstenhaus Liechtenstein – Karl I. von Liechtenstein" bélyegblokk. A világhírű liechtensteini bélyegkiadás történetében első alkalommal juthatnak hozzá a filatelisták egy színekre bontott bélyegblokkhoz, amelyet könyv formájában illeszthetnek be majd a gyűjteményükbe.

A blokk tizenkét eredeti nyomata dokumentálja a bélyeg előállításának valamennyi lépését, kezdve az alapszínnyomatoktól (cián, bíbor, sárga és fekete) a színek kombinációján át egészen a készre nyomtatott, perforált bélyegblokkig. A színre bontott nyomatok (természetesen eredeti bélyegpapíron) az Osztrák Állami Nyomdának azon a gépén készültek, amelyen végül az emlékbélyegblokkot is előállították.

Az elsőnapi boríték.Az egyes, színre bontott nyomatok mellett a könyv lépésről lépésre bemutatja a nyomdai előállítás, a nyomtatás folyamatát, a színelmélettől a különféle nyomtatási eljárásokig bezárólag. Ugyanebben a műben részletes leírás olvasható a liechtensteini fejedelmi ház alapítójának, I. Liechtensteini Károlynak (1569–1627) az életéről és munkásságáról. Ismeretlen művész által készített olajfestmény-portréját Wolfgang Seidel professzor metszete is megörökítette, ezt a képet használták föl végül is az évfordulós bélyeghez. A kötet kétnyelvű: németül és angolul olvasható.

A bélyeg és a könyv szigorúan korlátozott példányszámban (mindössze 5000-ben) jelenik meg, utánnyomása nem lesz, hogy ezzel is a bélyegritkaságok gyűjtőinek kedvében járjanak. Bővebben itt.
Címkék