Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Canon-termékáradat: digitális fényképezőgépek, videókamerák, nyomtatók sokasága

Canon-termékáradat: digitális fényképezőgépek, videókamerák, nyomtatók sokasága
Infovilág
A Ma Canon termékpremier volt Európa-szerte, ekként hazánkban is, ahol a Canon Hungária Kft. vezető szakemberei igyekeztek minden szépet, jót, érdekeset elmondani az idén 75 esztendős japán világcég legfrissebb termékeiről, mindenekelőtt a fényképezőkről és videofelvevőkről. Ne számítson, kedves olvasó, teljes körképre, lehetetlen ugyanis mindenről "barátságos" terjedelemben beszámolni. A tudósító által legérdekesebbnek vélt (írhatnók így is: közérdeklődésre leginkább számot tartó) masinákról azonban felvázolunk egy körképet.

Itt van mindjárt az akár (némi hasonlatficammal) zászlóshajónak mondható képmegörökítő, az új fél profi digitális tükörreflexes fényképezőgép, az EOS 50D. Felbontása 15,1 megapixel, ami eleve óriási (majdhogynem plakát méretű) képek készítésére bátorítja használóját, miközben akár 90 felvételig (90 jpeg-felvétel, UDMA-kártyával) 6,3 kép/mp-es sorozatfelvétel is készíthető vele. Pompás képsorozat alkotható, mondjuk, a vízből kiemelkedő sirály levegőbe emelkedéséről...

Azt mondják Canonék, hogy az EOS 50D a nagy felbontású, 3 hüvelyk átmérőjű Clear View LCD kijelző élőkép módban szokatlanul részletes megjelenítésre, és tűélesség-állításra alkalmas. A Canon-szabadalomnak számító 9 pontos autófókusz-rendszerrel könnyedén nyomon követhetők a mozgó témák, ugyanakkor állóképek esetén is egyszerűen rögzíthető az élesség. Éjszakai fényviszonyok között 3200-as ISO érzékenység is beállítható, valamint olyan helyzetekben, amikor a vaku használata kerülendő, ez akár 12 800-as értékre is kiterjeszthető. Elképesztő!

Az új EOS 50D fél profi modell főbb jellemzői:

– 15,1 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő
– 6,3 kép/mp-es sorozatfelvételek, UDMA kártyával max. 90 jpeg-felvételig
– DIGIC 4 processzor
– ISO 100-3200 érzékenység, kiterjeszthető 12 800-ig
– 9 pontos, nagy lefedésű autofókusz
– 3.0 hüvelykes Clear View VGA LCD kijelző élőkép móddal és srcérzékelés élő autofókusz móddal
– magnéziumötvözet-váz, persze tömítésekkel
– EOS integrált tisztítási rendszer (öntisztuló)
– felvételek lejátszása nagyfelbontású tévékészüléken a HDMI-csatlakozón keresztül
– teljes kompatibilitás a Canon EF és EF-S objektívekkel és az EX sorozatú Speedlite vakukkal



„Szuper zoom” a PowerShot SX110-ben


PowerShot SX110.Újdonságok sokaságát kínálja a Canon a PowerShot-sorozata; az SX „szuper zoom” modell természetes tartozéka az optikai képstabilizátor, kellemes meglepetése a minden eddiginél könnyebb és kompaktabb váz, amelyben elhelyezték a 9 megapixeles PowerShot SX110 IS fényképezőgépet. LCD-kijelzője (akárcsak a tükörreflexes kameráé) három hüvelyk átlójú, a 10×-es optikai zoom már-már tökéletes teleobjetívval is fölér. A különleges Canon-technológiák – egyebek között az arcfelismerés, a mozgásérzékelés, valamint az új egyszerű mód – segítségével bárki tökéletes képeket készíthet, a tapasztaltak ugyanakkor kihasználhatják a manuális kezelésben rejlő kreatív lehetőségeket.

Állítják a Canon-szakemberek: a PowerShot SX110 IS fényképezőgép tökéletes választás mindenféle helyzetre: a sporteseményektől a családi kirándulásokig, hiszen a legtávolabbi tárgyakat is közel hozza a 10×-es (szuper!) optikai zoomra képes objektívval – amely kisfilmes gépek esetében 36–360 mm-es fókusztávolságnak felelne meg. A Canon optikai képstabilizáló technológiája kiküszöböli a fényképező kéz elmozdulása által okozott elmosódásokat és a teljes zoom-tartományban éles képeket produkál. A PowerShot SX110 IS húszféle felvételkészítési módot kínál, a masina gazdája az eltérően megvilágított helyzetekben is tökéletes képeket készíthet.

A kis babarózsaszínű Epszilon1.A Canon PowerShot SX110 IS legfontosabb jellemzői:
– 9,0 megapixel
– nagyteljesítményű, 10×-es optikai zoomos objektív optikai képstabilizátorral
– DIGIC III processzor iSAP technológiával a tiszta, éles képek készítéséhez
– tökéletes portrék az arcfelismerő AF/AE/FE/WB technológia, valamint az arckiválasztási és -követési technológia segítségével
– automatikus vörösszem-korrekció exponáláskor, valamint lejátszáskor
– mindig éles képek a magas ISO-értéket használó automatikus módnak, az optikai képstabilizátornak és a mozgásérzékelő technológiának köszönhetően
– 20-féle felvételkészítési mód, a többi között egyszerű és teljesen manuális is
– három hüvelykes, nagylátószögű LCD-kijelző
– 30 képkocka/perc sebességű VGA videók LP-móddal
– áramforrásként AA ceruzaelemeket használ


Meglepetés: PowerShot A2000 IS

Női kézbe valók...Kellemes és izgalmas meglepetés a PowerShot A-sorozatának új kínálata. Három, kimagasló tudású, emellett igazán tenyérbe simuló kamerát vehet kézbe (választás céljából) rövidesen a kis digitális masinák kedvelője. Ráadásul a 10 megapixeles PowerShot A1000 IS és PowerShot A2000 IS az elődeinél negyével kisebb – mindennmű minőségi megalkuvás nélkül. A PowerShot család új tagja a lányok, asszonyok számára "színezett" (rózsaszín, kék, fehér) PowerShot Ε1 (epszilon!) kecses vonalvezetésű fényképezőgép is. A mindhárom fényképezőgépen megtalálható új «egyszerű mód» segítségével a teljesen kezdő fotósok is tökéletes képeket készíthetnek.

Apró mérete folytán a három új modell az eddig legkönnyebben hordozható PowerShot fényképezőgép. Az új, ultrakompakt felépítést stílusos külső és divatos színek egészítik ki: a sima, finom tapintású PowerShot A1000 IS kék, barna és ezüst színben kínálja magát. A 6×-os optikai zoommal szerelt, egyszerű és letisztult formájú PowerShot A2000 IS fegyveracél meg ezüst színben egyaránt kapható.

Mindhárom új PowerShot-modellbe beépítették a legmodernebb Canon-technológiákat, amelyek még egyszerűbbé teszik gyönyörű felvételek elkészítését. Tizenhétféle felvétel-készítési mód közül választhatnak a gépek reménybeli gazdái; az új «egyszerű üzemmód» választása esetén a fényképezőgép minden beállítást automatikusan elvégez, így még a teljesen tapasztalatlan kezdők is profi fotóshoz méltó képeket készíthetnek. A fejlett arcfelismerési funkció mellett a Canon DIGIC III képfeldolgozó processzora gyors válaszidőt, nagy pufferelési sebességet és fejlett zajcsökkentést garantál. Az iSAPS technológia pedig a fotózni kívánt jelenet adatai alapján a kép elkészítése előtt optimalizálja a fényképezőgép beállításait.

Az új Canon PowerShot műszaki jellemzői:
–10,0 megapixel
– színváltozatok: -
o PowerShot A1000 IS: kék, barna és ezüst
o PowerShot E1: fehér, rózsaszín és kék
– 6×-os optikai zoomos objektív képstabilizátorral (PowerShot A2000 IS)
PowerShot A2000.– 4×-es optikai zoomos objektív képstabilizátorral (PowerShot A1000 IS, PowerShot E1)
– DIGIC III processzor iSAP technológiával a rövid válaszidőért és a tiszta, éles képek készítéséhez
– összesen 17 felvételkészítési mód, benne a naplementében alkalmazható mód és IS0 3200 mód
– tökéletes képkészítési lehetőség emberekről az arcfelismerő AF/AE/FE/WB, valamint az arckiválasztási és -követési technológia segítségével
– mindig éles képek a magas ISO-értéket használó automatikus módnak, az optikai képstabilizátornak és a mozgásérzékelő technológiának köszönhetően
– automatikus vörösszem-korrekció, exponáláskor és lejátszáskor
– 2,5” (a PowerShot A2000 IS modellen 3,0”) méretű, nagylátószögű LCD-kijelző és valós képet adó optikai kereső (csak a PowerShot A1000 IS és PowerShot E1 esetében)



Videókamera-újdonságok: HD és HDD

Két AVCHD, nagy felbontású (High Definition – HD) videokamerát küld rövidesen a boltokba a Canon. Az egyik a díjnyertes HG10 modell utódjaiként, HG20 néven 60 GB tárolókapacitást kínál, miáltal jó 22 órányi videofelvétel őrizhető a merevlemezés; a HG21 120 GB tárhelyet kínál. Az MPX felvételi mód révén mindkét modell az AVCHD formátumban elérhető legnagyobb – akár 24 Mb/mp – adatsebességgel dolgozik. A Canon «kettős memória» (Canon Dual Memory) rendszere a felvételek belső merevlemezre vagy könnyen megosztható, cserélhető SDHC-kártyára rögzítését szolgálja.

HG20.Mindkét modell az AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition – speciális nagyfelbontású videokodek) videoformátumban, 1920×1080 Full HD felbontásban rögzít. Ez éppen megfelel a Full HD tévékészülékek felbontásának, az eredmény a legkiválóbb képminőség. A két videokamera az ötféle minőséget eredményező felvételi beállítással (MXP, FXP, XP, SP és LP) az AVCDH-készülékek között a legnagyobb, maximális 24 Mb/mp adatsebességet kínálja (változó bitsebesség, felvétel MXP-módban). Fontos tudnivaló: még a legjobb minőségű beállításnál is 11 órányi videó tárolására nyílik lehetőség a HG21 merevlemezén

Mindkét videokamera a Canon HD videokamera-rendszer előnyeit kínálja. A Canon 3,3 MP Full HD CMOS érzékelője jobb felbontást és képminőséget eredményez: a Bayer-típusú RGB primer színszűrő minimálisra csökkenti a színhibákat. A Canon 12×-es optikai zoommal ellátott HD videó-objektívjével a távoli témák képtisztasága is kiváló. A Super Range optikai képstabilizátor (OIS) révén még kézben tartott kamerával is remegéstől mentes felvételt készíthetünk. A Full HD képekhez szükséges pontos színreprodukcióról a hatalmas adatmennyiségek kezelésére kifejlesztett DIGIC DV II processzor gondoskodik.

HG21.A videófelvevőkhöz csomagolt új Pixela ImageMixer 3 SE szoftverrel a HD-videók kezelése, szerkesztése és megosztása is egyszerű. Az alkalmazásnak köszönhetően a videofájlok különféle formátumokba alakíthatók így interneten, iPodon, DVD-eszközökön is lejátszhatók. A blu-ray lemezre írásnak köszönhetően egyetlen lemezen akár 50 GB információ is tárolható. Mindkét videokamera kompatibilis a Canon opcionálisan megvásárolható DW-100 DVD-írójával.

A műszaki jellemzők dióhéjban:
– Dual Memory felvétel: mozgó- és állóképek rögzítése belső merevlemezre vagy cserélhető SDHC-kártyákra
o A továbbfejlesztett grafikus felhasználói felület megkönnyíti a rögzített felvételnek a videokamerán történő kezelésé
– 1920×1080 felbontású Full HD felvétel öt sokoldalú videominőségi üzemmódban akár 24 Mb/mp adatsebességgel, amely a jelenleg elérhető legmagasabb sebesség az AVCHD-szabványon belül
– új generációs Canon HD videokamera-rendszer
o 3,3 megapixeles Full HD CMOS
o Canon HD videoobjektív 12×-es optikai zoommal
o HD módra optimalizált DIGIC DV II processzor
– azonnali autofókusz a szupergyors és pontos autofókusz végett
– egyszerűen megosztható: a Pixela ImageMixer 3 SE szoftver az egyszerű videokezelését és -szerkesztését szolgálja, valamint blu-ray lemezek készítésére alkalmas funkciókat is tartalmaz
– rugalmas rendszer: az új mini vakupapucs számos különböző kiegészítő használatára alkalmas
– alacsony energiafogyasztás és külön megvásárolható új, hosszú élettartamú akkumulátor (BP-827)


(Az ugyancsak ma bemutatott nyomtatókról is rövidesen beszámolunk.)
Címkék