Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Üllőn nyílt meg a Spar második logisztikai központja

Üllőn nyílt meg a Spar második logisztikai központja
Infovilág

Az idén újabb korszakos fejlődés következett be a magyarországi Spar-szervezet életében: július 1-jével a cég átvette a Plus magyarországi 174  üzletét, miáltal a Spar-csoport a magyar élelmiszer-kereskedelmi piacon még meghatározóbbá vált, jelenleg 380 üzlettel rendelkezik. A Plus-tól átvett mind a 2300 dolgozót tovább foglalkoztatja a Spar, és az átvétel kapcsán újabb munkahelyeket is létesít. Átlagosan évente 1000 új munkatárssal bővül a létszám a cégnél, ahol máris 15 000-en dolgoznak.

Az üzlethálózat folyamatos bővítése miatt vált szükségessé a meglévő 35 ezer m2-es bicskei Spar központ mellett újabb logisztikai központ megépítése. Az üzletek területi elhelyezkedését és a következő évek közúthálózat-fejlesztését figyelembe véve esett a választás Üllőre. A Plus átvételével, a magyar élelmiszer-kereskedelmi piac eddigi legnagyobb akvizíciója következett be, az új üllői logisztikai raktár megnyitása ebből a szempontból is tökéletes időzítés. Az üllői 147 ezer négyzetméteres telken létesült a 47 ezer négyzetméteres raktár, amelynek 126 áruátadó kapuján keresztül történik a ki- és beszállítás. Az üllői logisztikai központ kezdeben 300 személyt foglalkoztat; a teljes kapacitáskihasználtság mellett kétszer ennyit.

Az üllői raktárból máris 9000-féle száraz-, 1700-féle friss áruval, több mint 600-féle mélyhűtött termékkel látják el a Spar-hálózat valamennyi üzletét.

Címkék