Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

SonicWALL: elérkezett a háromdimenziós hálózati biztonság kora

SonicWALL: elérkezett a háromdimenziós hálózati biztonság kora
Infovilág
A hagyományos, háromszintű helyi és távolsági hálózatokat nem a mai kihívásoknak megfelelő, nyílt és folyamatos kommunikációra tervezték. A hálózatokat tehát úgy kell átalakítani, hogy megfelelhessenek az üzletmenet új követelményeinek, azonban a hálózati biztonság messze elmarad attól a szinttől, hogy támogatni tudja ezt. A hiányosság oka, hogy a hálózatok védelmét különálló eszközökkel oldották meg, melyek az integráció, üzleti intelligencia, a szabályok megtartatásának tekintetében nem képesek megfelelni a mai igényeknek.

A gyártók kifejlesztették egységesített kockázatkezelési megoldásaikat, amelyek egyszerűbb használatot kínálnak azzal, hogy a biztonsági technológiákat egy eszközben vagy megoldásban vásárolhatják meg, kezelésüket is egyetlen platformon végezhetik. Azonban a legtöbb UTM-megoldás nem hatékony, egyes elvárásoknak még mindig nem tudnak megfelelni. Sok eszköz esetében nem valósul meg igazi hálózati integráció, csak átvezető eszközként működik, a hálózatot érintő döntésekhez már újabb infrastruktúra felállítása sürgetó, ami járulékos költségeket és összetettséget eredményez.

Az Enterprise Strategy Group (ESG) szerint a hálózatok fokozódó kifinomultsága, az egyre növekvő fenyegetettségek eredményezték a háromdimenziós hálózati biztonság megszületését, melynek alapja a mélyreható csomagfeldolgozás. A csomagok egyetlen hálózati/biztonsági rendszeren folynak át, a biztonsági kockázatokhoz és a szabályokhoz alkalmazkodó átvizsgáláson mennek keresztül. Az előnyök: magas hálózati teljesítmény, megnövelt biztonság, korszerű működés, alacsonyabb költségek. A gyártók közül kiemelkedik a SonicWALL. Nemrégiben vezette be új E-Class Network Security Appliance (NSA) megoldásait, a nagyvállalati ügyfelek számára kínálva háromdimenziós hálózati biztonságot. Az E-Class NSA a többmagos processzorok erejét ötvözi mélyreható csomagvizsgálattal, integrált hálózati működéssel, és egyetlen eszközön keresztül kezeli és vizsgálja át a csomagokat, és hoz biztonsági és hálózati döntéseket. A SonicWALL megoldásainak előnye a könnyű kezelhetőség a biztonság feláldozása nélkül.
Címkék