Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Logitech-hullámok: egeret kapott a Wave-billentyűzet

Logitech-hullámok: egeret kapott a Wave-billentyűzet
Infovilág

„Független elemzések már bebizonyították, hogy a Wave billentyűzet nagymértékben javítja a gépelés komfortérzetét – mondta Denis Pavillard, a Logitech billentyűzet részlegének marketing-alelnöke. – A billentyűzet hullám (wave) alakú felülete azért népszerű, mert a többi ergonomikus billentyűzettel ellentétben, nem készteti használóját gépelési szokásainak a megváltoztatására. Az MX1100 egér tervezésénél is hasonló szempontok érvényesültek, így a kettő jól kiegészíti egymást.”

A Washingtoni Egyetemen készített független felmérés szerint a Logitech Wave billentyűzet növeli használói komfortérzetet. A három különleges elemet ötvöző új Logitech-billentyűzet hullámos gépelési felületet, U-alakú ívelt gombelhelyezést és párnázott tenyértámaszt kínál. Más ergonomikus billentyűzetekkel ellentétben a Wave-billentyűzetet bárki azonnal használni tudja, nem kell hozzá új testtartást felvenni. A hullámos kialakítás természetesen vezeti a kezet, és tökéletesen megtámasztja az ujjakat gépelés közben.

A Wave billentyűzet kézenfekvő kiegészítője az MX1100 egér, mivel igazodik a kéz természetes ívéhez. A Logitech legújabb perifériája elegáns vonalvezetésű, teljes tenyérnyi méretű egér maximális kényelmet és kivételesen jó alátámasztást teremt a kéznek.

A billentyűzet–egér-kettőshöz olyan USB-csatlakozó is jár, amivel az MX1100 akkumulátora folyamatosan, munka közben újra tölthető. Mindössze 15 perces töltéssel az egér egész nap működőképes, 7 órányi töltéssel pedig akár hat hétig is használható. Ha úgy adódik, az USB-csatlakozót a tartozék hálózati adapterbe dugva, konnektorba csatlakoztatva, számítógép nélkül is bárhol feltölthetők az akkumulátorok. (Az MX1100 energiatakarékos kialakítását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy külön megvásárolható két ceruzaelemmel akár kilenc hónapig is bírja.)

Az egér MicroGear Precision gördítőkereke kétféle üzemmódban is használható, miáltal pillanatok alatt végiglapozhatók hosszú dokumentumok, weboldalak. Nyolc programozható gombja az ember keze ügyében tartja a legfontosabb weboldalakat, alkalmazásokat vagy dokumentumokat. A külön szoftver telepítése nélkül is használható, rejtett hüvelykujjgombbal gyorsan lehet váltogatni a futó alkalmazások között, a nagyító-kicsinyítő gombokkal pedig a képekre, dokumentumokra közelítés is csak egyetlen gombnyomásnyira van. Az egér érzékenysége beállítható, akár 1600 DPI-s felbontásig. Ez jól jöhet, ha pixel pontossággal kell egy képet szerkesztgetni, vagy ha éppen nagyon gyors kurzormozdulatokra van szükség.

Még zsúfolt, például irodai, vezeték nélküli környezetben is biztonságos és hibátlan adatátvitelt garantál a Logitech fejlett, 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiája. A rádiójel-interferenciák kiszűrésével gyakorlatilag megszabadít az átviteli késedelem és az adatvesztés kellemetlenségeitől. A mutatóeszköz-gyártó vezeték nélküli megoldása 300-szor gyakrabban cserél adatot a számítógép és az egér között, mint a hagyományos vezeték nélküli egereknél használt 27 MHz-es megoldások, és 800-szor gyorsabban, mint a 27 MHz-es vezeték nélküli billentyűzetek. A Logitech 2,4 GHz-es rádiójeles adatátvitele 128 bites AES-titkosítást használ, hogy bizalmas adatainkhoz más ne férhessen hozzá. Az intelligens energiagazdálkodási rendszernek köszönhetően a billentyűzet stabil 3 éves elem-élettartamot kínál, ami gyakorlatilag olyan, mintha soha nem kellene benne elemet cserélnünk.


A Logitech Cordless Desktop Wave Pro billentyűzet–egér-kettős és az MX1100 Cordless Laser Mouse várhatóan szeptemberben jelenik meg az egész világon. 

Címkék