Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vezérkari optimizmus – egymillárdos nyereséggel számol a Synergon

Vezérkari optimizmus – egymillárdos nyereséggel számol a Synergon
Infovilág

A ma kora délelőtti tájékoztatón a menedzsment részéről jelen volt Lazarovits Márk vezérigazgató, dr. Jeszenszky Zoltán igazgatósági elnök és Bokorovics Balázs igazgatósági tag (a képen). Mindhármójuk szavai azt erősítették, hogy bár az év első felében jórészt elmaradtak az állami megrendelések (arányuk még az árbevétel huszadát sem érte el), a kilátások biztatók. "A Synergon tükörképe a magyar gazdaságnak – szögezte le Lazarovits –, ismét fölszálló ágban vagyunk, ami persze nem adhat okot az elbizakodottságra. A társaság átlagon felüli erőfeszítéseinek köszönhetően – reményeink szerint – a második félévben meglesz a már bejelentett egymilliárd forintos üzemi eredmény."

A házigazdák szerint a reménybeli siker egyik alapja, hogy az esztendő hátralévő részében megérnek a Synergon profiljába vágó állami megrendelések. A konkrét számok egybként kiolvashatók a társaság itt tanulmányozható gyorsjelentéséből. A legfontosabbak: a második negyedévi árbevétel (mindenekelőtt a szolgáltatásokból) jó 3,9 milliárd forint volt (az I. negyedévihez mérten a növekedés 45 százalék). Az üzemi eredmény ugyancsak fekete számokkal irandó. Idézet a Synergon-vezetőktől: "A pénzügyi tranzakciók okozta, határidős ügyleten elszenvedett 363 millió forintos, összevontan számítva, az első félévben 704 millió forintos veszteséget némileg csökkentette a kamat- és árfolyam-nyereségből származó 57 millió forintos bevétel." Bokorovics Balázs it-tag kijelentette: a cégvezetés meggyőződése, hogy mihelyt javul a tőzsdei hangulat, az részvényárfolyam is emelkedni fog.

És még mindig a számok: a Synergon Informatika Nyrt. és három, hazai leányvállalata a második negyedévi 3,429 milliárd forint árbevételével mintegy 60%-os növekedést ért el az előző negyedévihez képest. Az Infinity (=a Synergon többségi tulajdonában álló Infinity a.s. a cseh piac egyik legfontosabb független informatikai rendszerintegrátora) halmozott értékesítési árbevétele 1,074 millió forint volt, működési eredménye ismét pozitív tartományba ért. Az eredményhez nagyban hozzájárult az új ügyvezető kinevezése.

A döntő tény: a Synergon vállalatcsoport az idei első félévben 6,639 millió forint árbevételre tett szert.

Túl a tisztán gazdasági-pénzügyi vonatkozásokon, a Synergon vezetői a mai tájékoztatójukon elmondták, hogy továbbra is igen nagy reményeket fűznek az állami és céges akarat szerinti szélessávú hálózatbővítésekhez. Ebből a célból hozzáfogtak tagvállalatuk, a Fibex Kft. "fölerősítéséhez": bővítik a létszámát és rövidesen új vezetőt is kineveznek a cég élére. A nagy teljesítményű internethálózat bővítésére már egy sor tendert írtak ki, és a pályázók között jó eséllyel indul a Synergon-Fibex. Hasonló a helyzet a cégcsoport számára egyelőre szűz területnek számító közlekedés-informatikában is; itt a BKV megrendelései kecsegtetnek izgalmas (és remény szerint jó pénzt fialó) feladatokkal. Miután a cégcsoport már ma is jelen van a szomszéd országokban, a kedvező tapasztalatok alapján folytatni kívánja a terjeszkedést Romániában meg Szerbiában – hangzott el a ma délelőtti sajtóbeszélgetésen.

Címkék