Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Alu-GO: játékos magyar találmány italosdobozokra

Alu-GO: játékos magyar találmány italosdobozokra
Infovilág

Italosdobozból hajtogatták...A program kidolgozója Balázs Gyula szaktanár. Balázs tanár úr több évtizedes pályáján szomorúan tapasztalta, hogy fokozatosan háttérbe szorul a technika oktatása Magyarországon. Elsősorban a rendszerváltást követően kellett azzal szembesülni a pedagógusnak, hogy az eszközpark egyre inkább elavul, az intézményeknek nincs pénzük a fejlesztésére. Balázs Gyula válaszul kifejlesztette  az Alu-GO-t, a gyakorlatilag ingyenes módszert a technika oktatására és a kézügyesség fejlesztésére. Ehhez a nyersanyag ugyanis ingyen van, a többi pedig már csak fantázia és ügyesség kérdése. Mindössze egy célszerszám, egy fogó meg a puha alumíniumdobozokhoz mellékelt minta a módszer összes anyagigénye.

Hogyan működik az Alu-GO?


A lemezek a szerszámmal, az Alu-GO fogóval könnyen és egyszerűen formálhatók, rögzíthetők, nem kell hozzá szakértelem, csak ügyesség. Az Alu-GO bemutatók eddigi tapasztalata alapján a foglalkozás serkenti a fiatalok alkotó kedvét. Valódi előnye kettős:

Oktatás: közvetlenül alkalmas a kézügyesség, térlátás, kreativitás és önálló tanulás – tervezés – alkotás – kivitelezés – fejlesztésére. A használó a módszer birtokában ráadásul saját ötleteit is megvalósíthatja.

...meg ezt is.Környezettudatosság: az Alu-GO módszer jól illeszkedik a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás napjainkban terjedő rendszeréhez. Az alapanyagként szolgáló hulladék alumínium italdoboz mindenütt
elérhető, felhasználásával a környezetvédelemre irányítható a gyermek figyelme. A flakonok szelektív gyűjtése jó értelemben vett belső kényszerré válhat.

Alu-GO on-line – közösségi portál határok nélkül

Az eddigi kedvező tapasztalatok egyértelműen bebizonyítják, hogy az Alu-GO révén formált, végtelen számú műtárgy (autó, repülő, baba, híd, mozdony, virág, helikopter) rendszerezéséhez, megjelenítéséhez érdemes on-line fórumot is nyitni. Az Alu-GO-t népszerűsítő honlap megjelenéséről a szentendrei Truemaker cég gondoskodik.Ott a használók elhelyezhetik a saját tartalmaikat/alkotásaikat, megoszthatják a közösséggel; a közösségi portál révén határok nélkül kommunikálhatnakegymással; értékelhetik társaik munkáját; tapasztalatokat cserélhetnek; játékos versenyben győzhet a jobbik.

Címkék