Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Graubünden/Wallis: feledhetetlen élmények vonaton

Graubünden/Wallis: feledhetetlen élmények vonaton
Infovilág

A svájci kirándulások egyértelmű fénypontjának számít a Zermatt és St. Moritz/Davos közötti „hegyi túra“ a Gleccser-expresszen, a világ leglassúbb gyorsvonatán. A hét és fél órás utazás alatt egy pillanatra sem unatkozhat az utas: a hatalmas panorámaablakok előtt ülők egyik ámulatból a másikba eshetnek a természet kínálta feledhetetlen látványsorozattól. A Gleccser-expresszen utazók hat nyelven ismerkedhetnek meg mindazzal, ami szemük előtt elvonul. Az ételeket frissen készítik a vonaton, és a vendégek ülőhelyénél szolgálják fel a finom falatokat. Valamennyi személyvagon klimatizált; a látvány és a kényelem itt elválaszthatatlan páros.

Azóta, hogy tavaly karácsony előtt megnyitották a Lötschberg-alagutat, a Matterhorn Gotthard Vasúttársaság a Brig-Andermatt és a Disentis-Andermatt viszonylatban óránként indít vonatokat. Ráadásként a vonatok egészen késő estig közlekednek. A zermatti ingajárat is kibővítette kínálatát, és a hétvégén is óránként közlekedik Täsch (Matterhorn terminál) és Zermatt között. A nyáron, szeptember 28-ig még egy Gleccser-expresszt állítanak forgalomba, ez Zermatt és St. Moritz/Davos között közlekedik. A jövő nyártól pedig már négy egyenértékű vonat szállítja majd az utasokat a két "idegenforgalmi metropolisz" között.

Az „Erlebnis Card" (élménykártya) üdülési kártyának köszönhetően a svájci vendégek ingyen használhatják a Matterhorn Gotthard Vasúttársaság 482 kilométernyi vasúti és postabusz vonalát. Ötven százalékos kedvezmény jár továbbá számos hegyi felvonó, illetve több, mint 70 sport- és szabadidős létesítmény használatakor. Az „Erlebnis Card” szabadon választható napokon érvényes az egész évben. További kedvezményes utazási lehetőség a „Swiss Pass” külföldiek számára: ingyenesen használhatók vele az ország vasúti, postabusz és sétahajó hálózata, valamint 37 város tömegközlekedési eszközei, valamint számos hegyi felvonónál is kedvezmények vehetőek igénybe.

Címkék