Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Interneten is "támad" a Mamma Mia!

Interneten is "támad" a Mamma Mia!
Infovilág

Megőrjítette a stábot a Múmia 3 rendezője ♦ Elképesztő trükköket vonultat fel A Múmia – A Sárkánycsászár sírja című szuperprodukció, ami nem is csoda: az elsöprő látványért alaposan megdolgozott a stáb. Rob Cohen rendező vasszigorral felügyelte a digitális trükkmesterek munkáját. Az elkészült jeleneteket másodpercről másodpercre ellenőrizte, és voltak olyan felvételek, amelyeket negyvenszer dobott vissza. "A film sikere azon áll vagy bukik, hogy valószerű-e, amit a néző lát – magyarázza Rob Cohen. – Emberek alakulnak át szörnyekké és viszont, tízezer kínai terrakotta katona masírozik a sivatagban – ha mindez csak rajzfilmszerű, a közönség visszakéri a jegy árát. Úgyhogy kénytelen voltam a trükkmesterek körmére nézni. A végén az egyik asszisztensem már figyelmeztetett: lehetőleg ne fordítsak hátat a trükkös a fiúknak, nehogy még beleálljon valami a hátamba…" (The Mummy – Tomb of the Dragon Emperor – hazai bemutató: július 31.)


Egy házasság romjaiból épült a Hellboy II ♦ Hellboy eredetileg képregényhős, a filmvásznon megelevenedő karakter azonban hús-vér figura – legalábbis, ami a lelkét illeti. A két Hellboy-film (Pokolfajzat, Hellboy II – Az Aranyhadsereg) rendezője, Guillermo del Toro ugyanis a saját magánéletét is beleszőtte a történetekbe. Pokolfajzat és a tűzgyújtó lány, Liz hullámvasútszerű kapcsolata del Toro és felesége, Lorenza házasságára hasonlít. A rendező és felesége immár két évtizede egy pár, és átbukdácsoltak már egy párkapcsolat összes buktatóján. – Néha úgy marjuk egymást, hogy már azt hiszem, itt a vége, de aztán mindig sikerül rendezni a sorainkat – beszéli a rendező. – Azért is jó filmeket csinálni, mert az ember el tudja mesélni velük, amit otthon nem mer verbalizálni, nehogy kitörjön a balhé. (Hellboy II: The Golden Army – hazai bemutató: augusztus 21.)

Jack Black leszokott a Wellbutrinról ♦ Amikor le akart szokni a dohányzásról, Jack Black egy Wellbutrin nevű antidepresszáns segítségéhez folyamodott. A célját el is érte, ám cserébe a Wellbutrinra szokott rá. "Legalább két évig szedtem, aztán szólt az orvosom, hogy most már hagyjam abba, mert függő leszek – mondja a komikus. – Figyelmeztetett, hogy az elvonás miatt lehetnek mellékhatások is, és igaza volt. Pár hétig úgy éreztem, mintha egy fekete lyuk lenne a fejemben, és lassan magába szívná az agyamat. Aztán elmúlt, és már teljesen rendben vagyok."
    
Black azt is bevallotta, hogy azért nem dobta el teljesen a cigit. Ünnepi alkalmakkor elszív egyet-egyet, Thomas fia születésekor pedig örömében szivarra gyújtott.
    
Jack Black jelenleg egy animációs filmben, a Kung Fu Pandában „látható” a hazai mozikban: róla mintázták a mackós címszereplőt, és az eredeti változatban ő kölcsönzi hangját a pandának. Hamarosan pedig Ben Stiller akcióvígjátékában, a Trópusi viharban kezel egy M60-as géppuskát. Hollywoodi sztárt alakít, aki háborús filmet forgat a dzsungelben. A stáb véletlenül drogcsempészekbe botlik, akik kommandósoknak nézik őket, és kitör a balhé. (Tropic Thunder – hazai bemutató: szeptember 4.)

A HP is részt vett a Cannes-i Filmfesztiválon.

Címkék