Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Linux-fejlesztőknek kedvez a Netgear az új routerével

Infovilág

A Netgear bevezeti a piacra a nyìlt forráskódú, vezeték nélküli G router-t (WGR614L), amelyet minden szükséges funkcióval felruháztak; a készülék hivatása, hogy megbìzható, nagy teljesìtményű platforméként szolgáljon, széles körben támogatva azokat az alkalmazásokat, amelyeket a nyìlt forráskódra fejlesztő közösség készìt.

A nagy teljesìtményű WGR614L-t “Works with Windows Vista” tanúsìtványt kapott, van benne egy 240 MHz-es MIPS32® CPU-mag 16 KB-os cache-el az instrukciók számára, 16 KB-os cache-el az adatok számára, 1 KB-os pre-fetch cache-el és magában foglal 4 MB-nyi flash memóriát és 16 MB RAM-ot. A külső 2 dBi antenna mellett a WGR614L-ben helyet kapott egy második antenna is a még jobb teljesìtmény és nagyobb hatótávolság végett. A router támogatja az ingyenes, nyìlt forráskódú, Linux alapú Tomato és DD-WRT firmware-eket, valamint nemsokára támogatni fogja az OpenWRT-t is.

A WGR614L-t támogatja a a nyìlt forráskódra fejlesztő közösség, amelynek weboldalán találhatók nyìlt forráskódú letölthető firmware-ek, blogok, fórumok, cikkek, forráskódok, kezelési útmutatók, valamint felkészült, nyìlt forráskódra szakosodott szakértők segìtségét kérhetik a felhasználók. – A termék egyelőre csak az USA-ban kapható.

Netgear-újdonságokat mutattak be a CeBIT-en.

Címkék