Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Még öt Kung Fu Panda jön

Még öt Kung Fu Panda jön
Infovilág

A Kung Fu Panda nagyon nagy sztori, aminek a mostani film csak az első fejezete – nyilatkozta Jeffrey Katzenberg, a gyártó DreamWorks stúdió vezetője. – Ahogy a Shreket eredetileg is ötrészesre terveztük, a Panda hatrészes lesz, mert rengeteg ötlet van még a tarsolyunkban. Persze, a nézők fogják eldönteni, kell-e ennyi folytatás, de a jelek szerint követelni fogják az újabb részeket.” (Kung Fu Panda – hazai bemutató: július 3.)

Megújítja a kung-fu filmeket a Wanted rendezője

Nagyszabású vállalkozásra készül a Wanted című akciófilm kazah származású rendezője: olyan harcművészeti filmet forgat, amilyet még nem látott a világ.

„Nem mondhatok róla sokat, mert az új ötlet egyelőre titok, de teljesen új szintre emeli majd a műfajt – mondta Timur Bekmambetov a Wanted egyik amerikai promóciós interjújában. – Jól ismerjük már, hogyan ütik-rúgják meg dobálják egymást a harcosok – nos, az én filmemben máson alapul majd a küzdelem.”
    
Az eredetileg reklámfilmes Bekmambetov azzal szerzett magának világhírnevet, hogy olcsón, 4 és fél millió dollárból nagyszabású természetfeletti thrillert készített. Ez volt az Éjszakai őrség, amelynek folytatása, a Nappali őrség hasonlóan nagy siker lett. E két filmnek köszönhette, hogy rábíztak egy méregdrága amerikai akciófilmet, amelyben világsztárok – Angelina Jolie és Morgan Freeman – játszanak.

A kérdésre, hogy mikor alakul trilógiává az Őrség-sorozat, a rendező így válaszolt:

„Eredetileg valóban úgy terveztem, hogy lesz Alkonyati őrség is, de másként alakultak a dolgok. Aki erre a filmre kíváncsi, az nézze meg a Wantedet, mert minden olyan ötletemet belepakoltam, amit eredetileg az Alkonyati őrségben akartam megvalósítani. A következő nagy dobásom a harcművészeti film lesz, most az összes energiámat ere fordítom. (Wanted – hazai bemutató: június 26.)


Angelina Jolie magához fog térni

A szűzlányos éveit éli Angelina Jolie, de hamar kinövi majd. Így vélekedik legalábbis a színésznő második férje, Billy Bob Thornton. Az Oscar-díjas színész és Angelina igen eseménydús éveket töltöttek együtt, abban az időszakban ők voltak Hollywood ügyeletes vadócai. Szinte mindennap beszámoltak a lapok valamilyen különcségükről. Hol arról, hogy kis tégelyekben egymás vérét hordják a nyakukban, hol meg arról, hogy minden díjátadóra menet pajkoskodnak a limuzin hátsó ülésén, és erről azonnal be is számolnak, amint a piros szőnyegre lépnek.

Aztán Angelina megállapodott: otthagyta Thorntont, meghódította Brad Pittet, családot alapítottak, és a színésznő hamarosan hatgyerekes családanya lesz, miután megszüli ikreit. „Ez nem Angie, ő továbbra is ugyanaz a bestia, aki volt, csak most szunnyad benne a tűz – vélekedik Billy Bob. – De biztos vagyok benne, hogy egyszer csak megunja ezt az unalmas állapotot, és megint az a különös vámpírlány lesz, akit annak idején megismertem.”

Billy Bobnak szemlátomást savanyú a szőlő. Most legfeljebb azzal vigasztalódhat, hogy ha a régi Angelinát akarja látni, megnézheti a Wanted című akciófilmben, amelyben a színésznő rejtélyes szupergyilkost alakít. (Wanted – hazai bemutató: június 26.)



Meryl Streep lábában benne van a bugi

Meg fognak lepődni a Mamma Mia! című musicalfilm nézői, ugyanis az 58 éves Meryl Streep úgy ropja benne, mint egy versenytáncos. Mi több, a kétszeres Oscar-díjas színésznő merész tornagyakorlatokat is végez, amelyek alapján simán fölvennék az amerikai ritmikus sportgimnasztika-válogatottba. A film előzetesei alapján néhány kritikus annyira elcsodálkozott, hogy fölvetette: Meryl jeleneteiben esetleg a számítógép segítségét kérték a produkció alkotói…
    
A Mamma Mia az azonos című, ABBA-slágereket felvonultató musical alapján készült. Középpontjában egy dilemma, pontosabban trilemma áll: egy fiatal lány az esküvőjére készül, de aggasztja, hogy még mindig nem tudja, három potenciális jelölt közül ki az édesapja. Hajdanán kikapós édesanyja (Streep) ugyanis egyszerre három férfival járt (Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard), amikor a leány fogant. A menyasszony ezért elhatározza, fényt derít a titokra… (Mamma Mia! – hazai bemutató: július 17.)

HP technológiájával készült a Kung Fu Panda.

Címkék