Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Aktív természeti élmények – útmutató kezdeményezés a SvájcMobil

Aktív természeti élmények – útmutató kezdeményezés a SvájcMobil
Infovilág

A szép reményekre jogosító kezdeményezést négyéves előkészítés után hirdették meg: a SvájcMobil célja, hogy Svájcot az aktív üdülés fellegvárává varázsolja. A középpontban az alpesi ország legszebb túra-, kerékpáros, görkorcsolyás útvonalai, valamint kenutúrái állnak.

Fontos eleme emellett a tömegközlekedés és a vendéglátás bevonása az ajánlatokba, valamint a részletes információk az interneten. A SvájcMobilnak köszönhetően április óta az üdülővendégek rendelkezésére állnak az ország legszebb túraútvonalai. Az interneten részletes információk és letölthető térképek kínálnak segítséget a feledhetetlen aktív kalandokhoz. Az útvonaltervező megjeleníti a túraútvonalak egyes szakaszairól, látványosságairól szóló beszámolókat, a foglalható szálláshelyeket és hasznos szolgáltatásokat is.

A világon egyedülálló a SvájcMobil kezdeményezés és a svájci tömegközlekedési eszközök szoros kapcsolata. A tömegközlekedésnek, a SvájcMobil hatodik útvonalhálózatának köszönhetően a különféle túrák tökéletesen, kényelmetlenül hosszúra nyúló átszállások nélkül kombinálhatók egymással. A menetrendet természetesen online nézhetik meg az érdeklődők, és néhány kattintással megjeleníthetik az ideális oda- vagy visszautat. Összesen 300 pályaudvaron folytathatják vagy változtathatják meg a vendégek túrájukat, emellett információs tábla révén rengeteg hasznos információt is beszerezhetnek az elérhető túraútvonalakról. Mindehhez természetesen SvájcMobil-Railway (vasút és plusz szolgáltatások) kombiajánlatok is foglalhatóak, és gyakran jár a szolgáltatás igénybevételéhez kerékpárkölcsönzés is.

Az alpesi ország legszebb és leghíresebb túraútvonalait válogatták be a SvájcMobil ajánlatai közé – összesen 6300 kilométernyi túraösvényt. A Trans Swiss Trail túraútvonal például varázslatos kulturális és természeti látnivalókat kínál a 464 kilométernyi, 30 szakaszra osztott túrázás alatt: a kínálat a vad Jurától az Emmentalon és a legendás Gotthard-hágón át egészen a festői Tessinig terjed. További információk a SvájcMobil túraútvonal-hálózatáról itt.

A kerékpárosoknak összesen 8500 kilométernyi válogatott útvonal áll rendelkezésére a SvájcMobil keretén belül. Ennek köszönhetően Svájcot kerékpárral is könnyedén fel lehet fedezni, például a Rajna-útvonalon, amely a folyó oberalppassi eredetétől Bázelig vezet – változatos kerékpáros élmények 424 kilométeren át, a legendás folyó partján és festői városokon át egészen a Schaffhausenben döbörgő Rajna-vízesésekig. További kerékpáros útvonalak.

A hegyikerékpárosok összesen 3300 kilométernyi, különböző nehézségi fokú hegyi ösvény közül válogathatnak. A kihívásokkal teli útvonalak közé tartozik például az „Alpine Bike”, Svájc első számú nemzetihegyikerékpáros ösvénye Scuol és Aigle között. Az útvonal igazi kihívás a sportos vendégek számára: 16 szakaszon és 666 kilométer hosszan kanyarog a titkokat őrző svájci hegyekben. További hegyikerékpáros útvonalak.

A SvájcMobil összesen 1100 kilométernyi görkorcsolyás útvonallal kedveskedik a különc sportág kedvelőinek. A legjobb tippek közé tartozik a 350 km hosszú Mittalland Skate útvonal, amely a Boden-tótól vezet a Dreiseenland régióba. Az kirándulók csaknem keresztbem átszelik Svájcot, mielőtt Murten és Avenches középkori hangulatú városába érnének. Az útvonal ideális a hobbi görkorisoknak, akik élményteli, laza túrára vágynak. A túra végén különleges meglepetés vár a résztvevőkre: a több mint 2000 éves római kori város, Avenches gyönyörű amfiteátrummal rendelkezik, ahol gyakran lépnek fel világhírű zenészek. További görkorcsolyás útvonalak.

Kenuval is fölfedezhetők Svájc csodás folyói és magával ragadó természeti környezete. A nem mindennapi élményhez a SvájcMobil 250 kilométernyi kenutúra-útvonalat kínál az ország vadregényes folyóin és idilli tavain. Sportos és kulturális élmények várják a bátor vállalkozókat az Aare kenutúrán. A leghosszabb, kizárólag svájci folyó Biel és Solothum között ideális feltételeket kínál a kenutúrákhoz. Az út Altreu gólyakolóniája mellett és festői falvak mentén vezet. A célállomás, Solothum minden nagyobb erőfeszítés nélkül elérhető. A barokk város hamisítatlan francia vonzerővel és olaszos terekkel csábít felüdülésre. További kenutúra-útvonalak.

 Graubünden/Wallis: feledhetetlen élmények vonaton

Címkék