Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ötvenedszer is 100%-os a NOD32

Ötvenedszer is 100%-os a NOD32
Infovilág

Az ESET NOD32 vírusirtó 1998 óta vesz részt a Virus Bulletin vizsgálatain, ez idő alatt különféle platformokon – egyebek között Windows 95, 98, XP, Vista, Netware és Linux rendszereken – bizonyította megbízhatóságát. A rekordnak számító ötvenedik díjat az ESET csapata nemzetközi szinten ünnepelte meg.

A legutóbbi, júniusi összehasonlító teszten a független víruslaboratórium szakértői vállalati környezetben vizsgálták a vírusirtók teljesítményét. A szerveren Ubuntu Linux 8.04LTS Server, a kliensgépeken Windows XP SP2 futott. A teszt idején a márciusban aktívan terjedő, vadon élő vírusokat engedték rá a szoftverekre. A megmérettetésen – vélhetően annak köszönhetően, hogy az Ubuntu Linux platform kevésbé elterjedt – mindössze 15 vírusirtó vett részt, és csupán nyolcnak sikerült megszereznie a «VB100%» díjat. A legtöbb program ezúttal is a téves riasztások vonatkozásában tévedett.

Az ESET NOD32 Antivirus hibátlanul működött: miközben az összes vadon élő vírust detektálta, és nem produkált téves riasztást, a Symantec AntiVirus mellett egyedüliként az összes egyéb károkozót – így a többi közt a polimorf vírusokat, a férgeket és a botokat – is jelezte, teljesítménye 100 százalékos volt.

Címkék