Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Malév-segítség válsághelyzetben – megállapodás a külügyi tárcával

Infovilág

Leonov Péter, Horváthné dr. Fekszi Márta, Faller Jenő.A megállapodásban foglaltak szerint a Malév – ha repülőgépeit, személyzetét, a fedélzeten esetlegesen tartózkodó utasait nem fenyegeti közvetlen veszély az adott térségben – aktív szerepet vállal abban, hogy a magyar és uniós állampolgárok számára „menekülési útvonalat” biztosítson. A légitársaság ilyen helyzetekben vállalja a repülőjegyek ingyenes átírását, szükség szerint nagyobb kapacitású repülőgépeinek forgalomba állítását, mentesítő és sűrítő járatok vagy chartergépek indítását is. A Malév a többlet kapacitást és szolgáltatásait a rendkívüli helyzetben önköltségi áron, a lehető legnagyobb kedvezménnyel adja a Külügyminisztérium kezdeményezésére.

A válság sújtotta térségben a Külügyminisztérium a külképviseleteken keresztül tájékoztatja az érintett állampolgárokat a válsághelyzetről és kimentésük lehetőségeiről, annak körülményeiről és feltételeiről, valamint folyamatos kapcsolattartásra kéri fel őket.

A Malév már eddig is számos esetben vállalt cselekvő szerepet a magyar kormány, illetve humanitárius szervezetek által koordinált segélyakciókban, és magyar állampolgárok hazajuttatásában, mint például 2004-ben, Dél-Kelet Ázsiát pusztító szökőár vagy a 2006-i libanoni–izraeli konfliktus idején. A légitársaság ezekben az esetekben is a külügyi tárca által összehívott és koordinált válságstáb tagjaként vett részt a segítségnyújtásban.

Címkék