Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Fesztivál a pesti Bakáts téren – FEFE 2008

Fesztivál a pesti Bakáts téren – FEFE 2008
Infovilág

Szulák Andrea.A Rajnától keletre még sohasem állították színpadra Cole Porter Mi jöhet még? (Anything Goes) című darabját, amelynek így először a Bakáts téri színpad ad otthont olyan népszerű és nagyszerű művészek részvételével, mint Szulák Andrea, Bodrogi Gyula, Béres Ilona és Auksz Éva. (Rendező: Iglódi István.) A premiert június 20-án rendezik meg, majd további két előadást tartanak 21-én és 22-én. Ugyancsak ritka élményben lehet részük a táncművészet szerelmeseinek június 27-én, amikor Carl Orff zenéjére (Carmina Burana) a Juronics Tamás által koreografált táncjátékot láthatják a nézők a Szegedi Kortárs Balett előadásában.

Benkó Sándor.Június 29-én különleges programmal várják a zeneszerető közönséget, hiszen azon az estén a Benkó Dixieland Band, a Budapest Klezmer Band és a Boban Markovic Orchestra közös koncertje hallható. Az opera kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők. július 4-én és 6-án Valló Péter rendezésében Verdi Otellóját mutatják be, címszerepben a világhírű Emil Ivanovval. (Desdemona: Sümegi Eszter, Jago: Fokanov Anatolij.)

Bodrogi Gyula.A legnagyobb várakozás a FEFE programválasztékának kiemelkedő produkcióját, a musical-ősbemutatót előzi meg. A Cole Porter: Mi jöhet még? (Anything Goes) című darabot a Bakáts téri előadások után szeptembertől a Magyar Színház tűzi műsorára.

Cole Portert ma is Amerika egyik legismertebb és legsikeresebb zeneszerzőjeként, illetve dalszövegírójaként tartják számon a világon. A vígjátékban több világsláger is felcsendül a szerző művei közül. A címadó dalt olyan legendás művészek adták elő, mint Frank Sinatra vagy Bing Crosby.

Béres Ilona.A mű a múlt század harmincas éveiben játszódik egy luxushajó fedélzetén, amely Amerikából Anglia felé tart. A darabot 1934-ben mutatták be New Yorkban, majd Londonban, a Westend színpadán is játszották, filmváltozatát 1936-ban és 1956-ban is elkészítették. A főszerepet pedig mindkét alkalommal Bing Crosby alakította. A korabeli musicalek közül talán ez az egyetlen, amelyet a világ zenés színházai mindmáig rendszeresen műsorukra tűznek.

A FEFE TELJES PROGRAMJA

 

június 13., péntek:
Rossini: Kis ünnepi mise, közreműködik a Budapesti Kórus, vezényel Kaposi Gergő, helyszín: a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
június 14., szombat:

Ella István orgonaestje, vendég Kertesi Ingrid operaénekesnő; Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
június 15., vasárnap:
Rossini: Kis ünnepi mise, közreműködik a Budapesti Kórus, vezényel Kaposi Gergő; Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplom
június 20., péntek:
Cole Porter: Mi jöhet még / Anything Goes musical, rendező Iglódi István - magyarországi ősbemutató
június 21., szombat:
Cole Porter: Mi jöhet még / Anything Goes musical
június 22., vasárnap:
Cole Porter: Mi jöhet még / Anything Goes musical
június 23., hétfő: esőnap
június 24., kedd:
Music All Night - a Musical Company előadása
június 25., szerda: esőnap
június 27., péntek:
Carl Orff: Carmina Burana, a Szegedi Kortárs Balett előadása
június 28., szombat: esőnap
június 29., vasárnap:

a Benkó Dixieland Band, a Budapest Klezmer Band és Boban Markovic közös koncertje
június 30., hétfő: esőnap
július 4., péntek:
Verdi: Otello, olasz nyelvű operaelőadás, rendező Valló Péter

július 6., vasárnap:
Verdi: Otello, olasz nyelvű operaelőadás
július 7., hétfő: esőnap.

Sikeres és folytatódik a reneszánszév programsorozata

Címkék