Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újdonság a hazai piacon – a www.biztositas.hu ajánlásával

Infovilág

A betegségek, balesetek komoly bevételkiesést okozhatnak, a munkanélküliség pedig – tekintve a mai magyarországi gazdasági helyzetet – csaknem mindenkit fenyeget. Ha valaki munkanélkülivé válik, hosszú hónapokra segítségre szorul. A jövedelemkiesés-biztosítással viszont részben ellensúlyozható a munkanélküliség vagy keresőképtelenség (táppénz) esetén elmaradt bevétel.

Munkanélküliség esetén a választható havi szolgáltatási összeg 40–120 ezer forint között mozog, de nem lehet több, mint a biztosított havi nettó keresetének nyolcvan százaléka. Keresőképtelenség esetén a havi szolgáltatási összeg minden esetben a munkanélküliségi szolgáltatási összeg fele.

A honlap üzemeltetői és a vele együttműködő brit ACE biztosítótársaság szerint népszerű lehet a "teszt-üzemmódban" bevezetett szolgáltatás: az idén mintegy tízezer szerződéskötésre számítanak. A derűlátás már csak azért is indokolt, mert a fizetendő biztosítási díjak valóban mérsékeltek: átlagosan havi 2–3000 forintról van szó. Minden 22–55 év közötti honfitársunk megkötheti a biztosítást az interneten – ha nem vállalkozó, nem nyugdíjas és nincs GYES-en. Az összeg lakhely, végzettség és beosztás alapján változó. Kedvezményt kapnak a munkalehetőségek szempontjából kedvezőbb terülteken élők, a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők és azok, akik nem, vagy öt évnél régebben voltak regisztrált munkanélküliek. A díjat halasztott rendszerben kell megfizetni az ügyfeleknek, az ajánlattételt követő huszadik napig az alkusz által eljuttatott díjbekérők, csekkek felhasználásával.

További feltétel, hogy a biztosított egy éve ugyanannál a munkáltatónál, legalább heti harmincórás munkaviszonnyal rendelkezzen, munkaszerződése határozatlan tartamú és nem áll felmondás alatt. A biztosító munkanélküliség esetén a 61., keresőképtelenség esetén pedig a 31. naptól fizet, legfeljebb 9 illetve 12 hónapon keresztül.

Az előzetes felmérések alapján, a nők élénken érdeklődnek a termék iránt. Érdekesség, hogy míg az egyedülálló hölgyek önmaguk számára vásárolnák a terméket, addig a párkapcsolatban élők inkább férjük, élettársuk számára.

A terméket az ACE European Group csoport a manapság egyre jobban terjedő öngondoskodási eszközök közé szeretne beilleszteni, amely az ügyfelek középtávú anyagi gondjait hivatott megoldani baleset, betegség vagy munkanélküliség esetén. Bár az ACE-nek az európai és dél-amerikai piacokon már vannak e téren tapasztalatai, a magyarországi megjelenést a piacok és kultúrák különbözősége miatt mégis próbaként kezeli, melynek színtere első körben ez a weboldal lesz.

„Pénzügyi analfabéták vagyunk!” – új tantárgy a középiskolákban.

Címkék