Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Súlyos jogsértések a Vocational Academy Alapítványnál

Infovilág

A megállapított súlyos jogsértések miatt Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke felügyeleti bírság kiszabásáról intézkedett, továbbá felhívta a fenntartó és az intézményvezetés figyelmét a szabályszerű és szakszerű működés biztosítására. A 2008. február 12–március 12. között folytatott hatósági ellenőrzés 11 óvodai, 13 általános iskolai, egy-egy alapfokú művészetoktatási intézményi, szakközépiskolai és kollégiumi intézményegységet érintett. A vizsgálat a tanügy igazgatási tevékenységre, a személyi és tárgyi feltételek meglétére, a tanulói óraterhelésre terjedt ki.

A hivatal közoktatási ellenőrzési osztályának munkatársai 24 helyszínen folytattak vizsgálatokat, melyek során a legsúlyosabb jogsértéseket a pedagógusok foglalkoztatásában tapasztalták. Az intézmény a munkaviszonyban foglalkoztatott pedagógusok kötelező óraszámának, túlmunka-díjazásának, pótszabadsága kiadásának területén a jogszabályi előírásoktól eltérően járt el, nem tartotta meg a közalkalmazottakra vonatkozó rendelkezéseket, annak ellenére, hogy azok a nem állami, nem önkormányzati intézményekben is kötelezőek.

Bizonyíttatott, hogy a személyi feltételek bizonytalansága veszélyezteti a rövid és hosszú távú működést, a szakos ellátottság hiánya miatt egyetlen intézménytípusban sem biztosított a teljes körű szakrendszerű oktatás.

A vizsgálatot követően a jogsértések miatti intézkedések megtételére a Hivatal elnöke az OMMF Nyugat-dunántúli Munkaügyi Felügyelőségéhez, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez fordult, valamint tájékoztatta az intézmények fenntartóját, a Vocational Academy Alapítványt, a Veszprém Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatalt.

Az Oktatási Hivatal több kérdésben elmarasztalta Montessori alapítványi iskolát. A részletekről itt olvashat.

Címkék