Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Játékos vetélkedőnk 4. fordulója: Panasonic Lumix FX33 – Fedezze fel a fényképezés örömét!

Játékos vetélkedőnk 4. fordulója: Panasonic Lumix FX33 – Fedezze fel a fényképezés örömét!
Infovilág

Szakértői bíztatás: mondjon búcsút a komplikált fényképezőgép-beállításoknak! Az új Lumix-modellek intelligens automata (iA) módban maguktól kiválasztják az optimális felvétel-készítési módot, elfeledtetik az életlen, homályos képek emlékét is. E technológia által bárki, bárhol, bármikor könnyedén készíthet kiváló felvételeket.

Az életlen, elmosódott felvételek egyik fő okozója a kézremegés. A Lumix fényképezőgépek ezt a problémát a fejlett MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor-rendszerrel kiküszöbölik. Érzékelői észreveszik a gép legkisebb rezdülését is, és az objektív korrekciós lencsetagjával a gondolatnál is gyorsabban kompenzálják a bemozdulás hatását.

Hihetetlennek tetszik, ám a gép arcérzékelője a leendő képen bárhol elhelyezkedő arcot felismeri; automatikusan megválasztja a legjobb fókuszbeállítást és expozíciós értéket. Akár 15 arc észlelésére is képes egyetlen fotón, és önműködően módosítja a beállításokat, ha pozíciójuk megváltozik.

És ez még nem minden! Az intelligens automata (iA) módba állított fényképezőgép ugyancsak intelligens motívumprogram-választója érzékeli a környezetet, és önműködően kiválasztja a különféle (tájkép, portré, makró, éjszakai portré, éjszakai tájkép) üzemmódok közül a legjobbat.

Az intelligens ISO-vezérléssel a Lumix FX33 képes megállapítani, hogy a fotótéma mozog-e vagy mozdulatlan. Az előbbi esetben a mozgás intenzitásának megfelelő mértékben módosítja az ISO-érzékenységet és a záridőt. Még a kezdő amatőr is kristálytiszta, gyönyörű felvételeket készíthet bemozdulás nélkül, még akkor is, ha a téma izgő-mozgó gyerek.

Talán nem mindenki tudja, hogy a Panasonic elsőként oldotta meg az EA (=különösen magas törésmutatójú aszférikus) -lencsetagot tartalmazó objektív tömeges előállítását. E technológiával létrehozta a világ egyik legvékonyabb 28 mm-es nagy látószögű objektívvel felszerelt fényképezőgépét.

A készülék kurzorgombjainak használatával rögzíthető az elkészült felvételekre a képen szereplő neve, a helyszín vagy egyéb információ. Ez a "bélyegzés" nyomtatáskor megjelenik a fényképen.

A felvételt készítő dolgát nagy mértékben megkönnyíti, hogy a fényképezőgép LCD-képernyője önműködően igazodik a környezeti fényviszonyok változásaihoz, ekként a megörökítésre kiválasztott képek mindig jól láthatók.

És most következzenek a kérdések! A hibátlan választ beküldők között sorsoljuk ki a Panasonic FX33-as digitális fényképezőgépét. Szép és értékes nyeremény!

Panasonic-fotopályázat

Címkék