Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rómába naponta háromszor, Milánóba kétszer repül a Malév

Infovilág
A Malév az olasz nemzeti légitársasággal közösen napi kettőről háromra emeli római járatainak számát a március 30-án életbe lépő nyári menetrendi időszaktól kezdődően. A járatsűrítésnek köszönhetően a reggeli és délutáni indulások mellett egy déli járat is szerepel a két légitársaság kínálatában. A reggeli járatot a Malév, a délit és a délutánit az Alitalia gépei teljesítik.

A magyar nemzeti légitársaság 12%-os utasforgalom-bővülést regisztrált római vonalán; a business-utasok száma 11%-kal volt magasabb tavaly az előző évihez képest. A római járaton az utasok többsége a két főváros között utazik, ám nem elhanyagolható az átszálló utasok a mintegy 25%-os aránya; közülük a  legtöbben Ukrajnába, azon belül is főleg Odesszába utaznak. Népszerű úti cél még a tranzitutasok körében Bukarest és Várna is. A jegyek többségét, mintegy felétt Olaszországban értékesíti a magyar légitársaság.

A Malév repülőgépei teljesítik a nyári menetrendtől kezdődően a Malév és az Alitalia közös (code share) milánói járatát. Ezen a vonalon a Malév az üzleti forgalomnak előnyös reggeli és esti járatokat kínál a nyári menetrendben, lehetővé téve, hogy a magyar üzletemberek ügyeiket akár egy nap alatt is elintézhessék az olasz nagyvárosban.

A Malév Rómába 1960, Milánóba 1964 óta közlekedtet menetrend szerinti járatokat, a magyar és az olasz nemzeti légitársaság között a code share együttműködés 1998-ban kezdődött. A magyar nemzeti légitársaság saját üzemelésű római és milánói járatai a nyári menetrendi időszakban változatlanul jó csatlakozásokat kínálnak az átszálló utasoknak a Malév kelet-európai és közel-keleti célállomásaira.
Címkék