Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Karintia: síörömök és téli élmények tavaszi napsütésben

Karintia: síörömök és téli élmények tavaszi napsütésben
Infovilág

A Nassfelden, Bad Kleinkirchheimban, a Katschbergen, a Mölltali-gleccseren vagy Karintia más síterületein egyaránt tökéletesen karbantartott sípályák várják a síelőket még a tavaszi első hónapjaiban is. Ausztria legdélibb tartománya a sípályáktól távolabb is számtalan élményt és kikapcsolódási lehetőséget kínál a családoknak, baráti társaságoknak, szerelmeseknek egyaránt. A szabadidős programok színes kínálatában szerepel a többi között korcsolyázás a Weissenseen, Európa legnagyobb természetes jégfelületén, hótalpas túrázás és vadmegfigyelés a Hohe Tauern és Nockberg Nemzeti Park behavazott erdőségeiben vagy egy izgalmas kutyaszánozás Innerkremsben.

A kora tavasszal Karintiába érkező sielőkre a kedvező ajánlatcsomagok mellett számos érdekes sportesemény is vár. A sportos, aktív kikapcsolódással töltött nap végén Warmbad-Villachban és Bad Kleinkirchheimban forró vizű termálfürdőkben lazulhatnak el az üdülővendégek. Kényeztető és pihentető kezelések emellett számos wellness-hotel kínálatában is szerepelnek, például szénafürdő, cirbolyafenyő-szauna, keleties fürdőház. Aki a tavaszi napsütésben csak egy igazán látványos hegyi panorámára, vagy a nap végén vidám, menedékházi estre vágyna, azokat sok szeretettel várják Karintia alpesi kunyhói.

Csupán kedvcsinálóként: a február 24–március 16. között érvényes „Super-Sonnen-Ski-Hit“ ajánlatcsomag tartalma:


• 4 éjszaka félpanziós ellátással egy háromcsillagos szállodában (az üdülés igény esetén meghosszabbítható),
• háromnapos Topskipass Kärnten-Osttirol Gold síbérlet (igény esetén meghosszabbítható).
Foglalható 249 eurótól.


Téli (sport)események a tavaszi napsütésben

• február 2.: farsangi szombat és felvonulás, Villachban; a farsang fénypontja és záró akkordja Villachban a hagyományőrző farsangi szombat, amikor álarcos, maskarás emberek ezrei vonulnak fel az óvárosban.
• február 14–16.: 16. Nemzetközi Jéggolf Torna, Weissensee; Ausztria egyetlen jéggolftornája.
• március 8–9.: Iron Sleddog Man–Innerkrems, Liesertal/Maltatal; nemzetközi kutyaszánhúzó verseny 2000 méteres magasságban, 45 km hosszú versenypályán, 60 fogattal és 9 nemzet hajtóival a rajtnál.
• március 30. „Festa de Cuba” a Nassfelden; délelőtt 11 órától a Tröglplatzon és a Schneemann bárban, latin-amerikai ritmusok, forró hangulatú parti. A kubai táncosnők szamba előadása mellett egy kubai bármixer keveri az egzotikus italokat, mint a caipirinha vagy a cuba libre a síelők számára.

Címkék