Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A vadon szépsége: tiroli síelés gyerekeknek ingyen

A vadon szépsége: tiroli síelés gyerekeknek ingyen
Infovilág

Szívesen meghagyják a wildschönauiak a zajongást, a tolongást és a túlzsúfolt sípályák stresszét más síterületeknek. A Kitzbüheli-Alpokban található Wildschönau napsütötte és hóbiztos sípályáin nyugodt és pihentető élmények várnak a családokra. A régi négy településén – Niederauban, Oberauban, Thierbachban és Auffachban – családbarát ajánlatok egész sora várja a vendégeket: március 23-tól április 6-ig – vagyis húsvét hétfőig a 15 év alatti gyermekek ingyen síelhetnek.

Üdülési ajánlatcsomagok két felnőttnek és két gyermeknek, síbérlettel és félpanziós ellátással négycsillagos szállodában már 955 eurótól, háromcsillagos szállodában már 855 euróról, üdülőházban pedig már 605 eurótól foglalhatók.

A téli üdülés is fölföltheti az embert energiával – állítják a wildschönaui térség idegenforgalmárai. A Kitzbüheli-Alpok 24 kilométer hosszú, romantikus völgye a pihenésre és felüdülésre vágyók igazi menedéke, ahol egyedülálló kényeztető és wellnessajánlatok várják a kikapcsolódni vágyókat.

A kedvezményes üdülési ajánlatairól ismert régióban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb szálláshelyet. Számos szállodában speciális ajánlatokkal várják a vendégeket. Relax pároknak: hét éjszaka félpanziós ellátással (A kategóriájú szobában), egy-egy kényeztető masszázzsal, Maria Galland-arckezeléssel vagy fülgyertyázással, valamint pedikűrrel vagy manikűrrel és szoláriumhasználattal már 460 eurótól foglalható személyenként.

A vendégek nemcsak a szállodai wellnessrészlegben, hanem a friss hegyi levegőn is kikapcsolódhatnak. A régió kínálatához tartozik 40 kilométernyi, folyamatosan karbantartott téli túraútvonal-hálózat. A csaknem két kilométer hosszú Franziskus útvonalat éjszakára kivilágítják. Az útvonal mentén kilenc állomáson a hegyek és a szobrászat új kapcsolata csodálható meg Karl Flörl alkotásai segítségével.Aki nyáron szívesen túrázik, annak télit is ki kell próbálnia, no meg a hótalpas kirándulást. A hótalpas túra közben a Wildschönau régió legszebb vidékeit fedezhetik fel az ott időzk. A hótalpak egyszerűen, minden előképzettség nélkül használhatóak. Egy vezetett hótalpas túra a felszerelések kölcsönzésével együtt kb. 18 euróba kerül és mintegy négy órán át tart. A vendégkártyával rendelkezők ingyenesen használhatják a sípályákhoz közlekedő sí- és postabuszokat, valamint a települések között közlekedő buszokat.

A hóbiztos üdülőrégió egyébként 70 kilométernyi, első osztályúan karbantartott sípályát és 26 felvonót kínál a téli sportok szerelmeseinek. Wildschönau varázslatos hegyvidéke minden télisportbarát számára személyre szabott kikapcsolódási lehetőséget kínál a sípályákon vagy mellett, nappal vagy éjszaka egyaránt.

A niederaui multifunkcionális „Race és Boarder aréna” Ausztria határain túl is ismert. A különleges sportközpont egyrészt kitűnő edzőpálya a profi versenyzőknek és a sportos amatőröknek, másrészt pedig ideális helyszín cégek, egyesületek és klubok által rendezett síversenyek lebonyolításához. Ezenkívül a Schatzberg/Auffach funpark különböző ugratókkal (pro jump, quarterpipe, high-jump), korlátokkal és 90 méter hosszú félcsővel várja a snowboardosokat.

Az üdülővendégek nemcsak síelés, hanem szánkózás, sífutás, nordic walking, téli túrázás vagy lovas szános kirándulás közben is kikapcsolódhatnak. Negyven km téli túraútvonal csábít feledhetetlen természeti élményekkel kicsiket és nagyokat egyaránt, a sífutás szerelmeseinek 50 kilométernyi pálya áll rendelkezésére. Ausztria első nordic fitness-sportparkja a túrázókat és a nordic walking megszállottait várja különböző hosszúságú és nehézségi fokú ösvényekkel.

Napközben egyedülálló légáramlatok jellemzik a Wildschönau régiót, aminek köszönhetően a bátrabbak a levegőből vethetnek pillantást a hegycsúcsokra. Tirol legnagyobb siklóernyős iskolája izgalmas és változatos programkínálattal várja itt az egyéni és csoportos vendégeket, a kezdőket és a haladókat egyaránt.

Tekintettel arra, hogy húsvét hétfőig tart a téli idény a wildschönaui térsgében, érdemes számításba venni a téli üdülés napjaira. Már csak azért is, mert árban is versenképes az ott-tartózkodás: egy éjszaka már 20 eurótól foglalható otthonos magánszálláson, 35 eurótól háromcsillagos szállodában vagy fogadóban félpanziós ellátást is kínálnak a szállással együtt. Egy négyszemélyes üdülőház 45 eurótól foglalható.

Címkék