Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Otthon van a D-Link a Las Vegas-i CES-en – új bőrbe bújhatnak a routerek

Otthon van a D-Link a Las Vegas-i CES-en – új bőrbe bújhatnak a routerek
Infovilág
A D-Link kiállítási koncepciójának középpontjában a számítógépen tárolt digitális tartalmak (képek, filmek, zenei fájlok) egyszerű, könnyen kezelhető, a már meglévő otthoni szórakoztató elektronikai eszközökkel történő lejátszása áll. A médialejátszók mellett a széleskörű Internetes tartalmak vezeték nélküli lejátszására alkalmas képkeret, a Wireless N termékcsalád legújabb kétsávos tagja, valamint a hálózati piacon egyedülálló, cserélhető router-borítás is látható az Újvilág legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításán. A legtöbb most bejelentett termék hamarosan az európai, tehát a magyar piacon is elérhető.

 A MediaLounge PConTV lejátszó (DPG-1200) olyan technológiai áttörés, mellyel az eddig csak PC-n lejátszható népszerű webes tartalmak – YouTube-videók, Google Video, Veoh Networks tartalmak – a tévékészüléken is megjeleníthetők vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A D-Link PConTV az Internetes tartalmat külön lejátszó nélkül viszi át a tv-készülékre. Támogatja az MPEG-4, AVI videó és DVD film formátumokat, és kompatibilis bármely PC-s médialejátszóval – pl. iTunes, Nero, Windows Media Player, RealPlayer. A készülékhez egyszerűen kezelhető távirányító tartozik, képes akár 1280×720 felbontásra, és másodpercenként 30 képkocka megjelenítésére, sőt, duplikátor módban képes tükrözni a PC képernyőjét, valamint Extender módban a számítógép Asztalát kibővíteni.

 A MediaLounge Media Center Extender (DSM-750) a Microsoft Windows Media Centerének extendereként a Vista Ultimate és Premium felhasználóknak nagysebességű, vezeték nélküli adatáramlást biztosít HD- és hagyományos videó fájlok, filmek, digitális fotók és zenék megosztására a PC elhelyezésétől függetlenül bárhol a lakásban. Ez a MediaLounge-termék a legújabb 802.11n vezeték nélküli technológiára épül, hangtalan működést, kényelmesen kezelhető távirányítót, képernyőmenüt, USB 2.0 portot, valamint Ethernet 10/100 csatolót kínál.

A DSM-330 DivX Connected HD Media Player segítségével bármely, pc-n tárolt vagy internetről érkező DivX videó, így a menüket és feliratokat is tartalmazó DivX HD videók, játszhatók le a tévékészüléken. Az alkalmatossággal természetesen a pc-n, hálózati tárolóeszközön, vagy az USB 2.0 portra csatlakoztatott pendrivon, illetve külső merevlemezen tárolt fotók és zenék is lejátszhatók.

Internetes képkeret, azaz Internet Photo Frame (DSM-210): a D-Link hálózati gyártóként újragondolta a digitális fotókeret fogalmát, és a felhasználó számára a lehető legkényelmesebbé tette annak használatát. A nagyfelbontású 10 hüvelyk átmérőjű LCD-kijelzőre a már megszokott USB- és flash-kártyák mellett az otthoni vezeték nélküli hálózaton keresztül is küldhetők adatok. A beépített vezeték nélküli adapternek köszönhetően csak bele kell szórni a DSM-210 mappájába a képeket, és már indítható is a bemutató. A widget-alkalmazással Interneten keresztül is programozható a keret. Hasznos kiegészítő szolgáltatás lehet a szintén internetről érkező időjárás-előrejelzés vagy éppen a népszerű naptárprogramok fogadása is.

Xtreme N Gaming Router (DGL-4500): bár máig nem akadt kihívója a D-Link Gaming Routerének (DGL-4300), jó fejlesztőhöz méltó módon kijött a cég a legújabb modellel: az új készülék ötvözi a kétsávos Wireless N technológiát, a gigabites LAN- és WAN-portokat, és a minden elemében felturbózott belső elemeket (memória, processzor, QoS-motor). A technológiai újítások kedvelői bizonyára örömmel fogadják majd a hálózati aktivitást kijelző OLED-képernyőt, a "mélyebbre ásó" használók a beállítások szokásosnál szélesebb körében lelhetik szórakozásukat.

 Xtreme N Duo Kétsávos vezeték nélküli router (DIR-855): a vezető gyártók kínálatában hamarosan megjelennek, a D-Linknél azonban már ki is próbálható – itt, Magyarországon is – a Wireless N technológia csúcsa, a kétsávos vezeték nélküli router, mellyel szinte a végtelenbe nyúlnak az otthoni hálózat lehetőségei: egyszerre akár több HD-médialejátszó, játékkonzolok, számítógépek üzemeltethetők anélkül, hogy ezek bármelyikének is visszaesne a teljesítménye. Az új kétsávos 802.11n Draft N routerrel a használók egyidejűleg e-mailezhetnek és böngészhetnek a 2,4 GHz-es sávon, a letöltésekre, játékra vagy éppen videók lejátszására a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es sáv vehető igénybe. A DIR-855 az Atheros XSPAN 802.11n technológiára épül.

A világon elsőként egyedi router -borítás: a D-Link és a Skinit megállapodásának köszönhetően a hálózati piacon elsőként, és egyelőre egyedüliként, közel 3000-féle borítást kínál a gyártó legnépszerűbb termékeihez: képek, divatfotók, sportklubok, tetoválási minták, szimbólumok, céglogók találhatók a Skinit palettáján. A Skinit borítói egyedi, kiváló minőségű vinilfóliák kifejezetten a D-Link routereire méretezve. Első körben a következő termékekhez érhető el a borítás: DIR-855, DIR-655, DIR-625, DIR-615, DGL-4500, DGL-4300, DGL-4100 s DI-624 routerek.

Címkék