Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Már nyolcadszor: 24 órás programozóverseny

Már nyolcadszor: 24 órás programozóverseny
Infovilág
A háromfős csapatok február 17-ig jelentkezhetnek az interneten . Az első forduló február 24-én lesz, amelyet online erőpróba követ. A legjobbnak bizonyuló harminc csapat jut tovább a Műegyetemen megrendezendő 24 órás döntőbe, amit május 2-4. között tartanak.Minden résztvevő saját számítógéppel indulhat, a technikai háttér és teljes ellátás biztosított. Nincs megkötés a használt hardverre, szoftverre és segédanyagokra vonatkozóan, de a verseny alatt tilos minden külső segítség igénybevétele.

A feladatokat a BME informatika karának doktorandusz hallgatói írják, így a tavalyihoz hasonlóan érdekes megmérettetésre számíthatnak a versenyzők. A problémák megoldásához, az eredményes szerepléshez gyors és pontos kódírási képesség mellett szükség van hálózati, mesterségesintelligencia- és számítógépes grafikai jártasságra, valamint összehangolt csapatmunkára.

A verseny rangjához és színvonalához a támogatók, valamint az általuk felajánlott 5000 eurós összdíjazás járulnak hozzá. Az összesítésben legtöbb pontot összegyűjtő csapat viheti haza a vándorkupát és a fődíjat.

A szervezők a hagyományokhoz híven ez alkalommal is népes nemzetközi mezőnyre számítanak. A tavalyi verseny döntőjén 10 ország – hazánk, Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Lettország, az EgyesültÁllamok, Románia, Svédország, Szerbia és Ukrajna – programozói vettek részt, akik felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal tértek haza.

Az események minden érdeklődő számára nyomon követhetők lesznek a verseny hivatalos honlapján .
Címkék