Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Otthoni testedzés – az egészségmegőrzés eszközei

Otthoni testedzés – az egészségmegőrzés eszközei
Infovilág

A napsugárszauna az egészségmegőrzés új korszakát nyithatja meg. Így 30-35 perc alatt akár 6-800 kilokalóriát is el lehet égetni, ami 15 kilométeres futótréningnek felel meg. Amíg hagyományos szaunában a verejték 97 százalékban vízből áll, a fekvő és hordozható FIR szaunában csak 80 százalék vizet veszítünk, a többi 20 százalék összetétele: zsír, koleszterin, zsírban oldott mérgező hatású anyagok, nehézfémek és savas bomlástermékek. Ami annak köszönhető, hogy a napsugárszaunában a verejtékmirigyeken kívül a faggyúmirigyeken keresztül is távoznak testnedvek. A napsugárszaunának méregtelenítés mellett számos más egészségvédő hatása is van: a keringési rendszer edzése, fogyasztás, a bőr megszépítése (narancsbőr eltüntetése), stresszoldás, a stressztűrő képesség növelése, krónikus fájdalmak csillapítása, a fizikai és szellemi teljesítőképesség javítása, az életkor meghosszabbítása.

A napsugárszauna a Nap sugárzásának a láthatatlan hőtartományát hasznosítja, amely a levegőt nem melegíti fel, de az emberi testbe belépve 4-6 cm mélységben áthevíti azt. A fekvő napsugárszauna szűk hullámhossz tartományát nevezik biofénynek, biosugárzásnak vagy érlelő fénynek. Ezt sejtjeink elnyelik, nő az aktivitásuk, ezért testszöveteink nagy mélységben átmelegszenek. Így verejtékezéskor a káros bomlástermékek a mélyebb szövetrétegekből is eltávolíthatók.

A napsugárszauna nem terheli meg szervezetünket a hagyományos szauna 80-100 fokos hőmérsékletével. Használata után nem fáradtságot érzünk, hanem frissebbek, energikusabbak vagyunk. Testi és szellemi teljesítő képességünk növekszik. Fájdalomcsillapító hatása közismert: hatásos krónikus izületi gyulladások, izomfájdalmak, izomgörcsök, izommerevség ellen. Felgyorsítja az anyagcserét, csökkenti a veseműködés zavaraiból eredő problémákat (pl. az ödémákat). Koleszterin-csökkentő és keringési rendszert edző hatása szívinfarktus és érrendszeri betegségek agyi katasztrófák megelőzésre szolgál, de rendszeres használata megakadályozza a cukorbetegség kialakulását is. A bőrre gyakorolt hatása a leglátványosabb: 10-15 kezelésből álló kúra a narancsbőrt megszünteti. A bőr 5-10 évet fiatalodik, tiszta, bársonyos és fiatalosan puha, rugalmas lesz.

A vegyszer-túlterhelés által okozott modern betegségek közé tartozik az allergia és az általános fáradtságérzet, gyengeség, nehézkesség, csökkent libidó, elesettségi állapot. Ezt a tünetcsoportot az Egyesült Államokban az FDA „vegyianyag", illetve „krónikus fáradékonyság" szindrómaként jellemezte.

A napsugárszaunák további egészségvédő hatásai: a keringési rendszer edzése, fogyasztás, a bőr megszépítése (narancsbőr eltüntetése), stresszoldás, a stressztűrő képesség növelése, krónikus fájdalmak csillapítása, a fizikai és szellemi teljesítőképesség javítása, az életkor meghosszabbítása.

Ezen elvek alapján döntött úgy az Audi Hungária, hogy odafigyel - és nem csak odafigyel de segíti is! - dolgozói egészségének megőrzését. Bővebben a cikkről itt olvashatnak.

Nevetés a nemkívánt kalóriák ellen?

Címkék