Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Népszerű az e-kereskedelem

Infovilág
Karácsony előtt általában megnő a forgalom az online vásárlási oldalakon, bár ezek a felületek már év közben is jelentős számban csábítanak érdeklődőket, legyenek online boltok, aukciós oldalak, akár ár-összehasonlító webhelyek. Az augusztusi gIA-közönségeredmények alapján Magyarországon az aukciós oldalak vonzzák egyenként a legnagyobb közönségeket, bár összességében az online boltok több internetezőt érnek el (boltok: 44%, aukció: 38%). Az ár-összehasonlító oldalakat közel a netezők hatoda (17%) kereste fel legalább egy alkalommal.

A látogatottságot tekintve a vatera.hu szerepel a toplista élén (27%-os elérés), amelyet a másik nagy piactér, a teszvesz.hu követ (22%). A legnépszerűbb oldalak között van az árukereső.hu és a bookline.hu, utóbbi már szűkebb területre szakosodott kereskedői felület.

A 38 vizsgált e-kereskedelmi oldalon egy hónap alatt múlatott 1,9 millió óra legnagyobb részét, 39%-át viszont a teszvesz.hu-n töltötték el az internetezők aukciók böngészésével, licitálással, a vatera.hu esetében az érték 35%, és ebben a top10-es listában már megjelenik az ebay.com és az ebay.de is.
Címkék